Все още има теоретична възможност изборите да бъдат две в

...
Все още има теоретична възможност изборите да бъдат две в
Коментари Харесай

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

В се още има теоретична опция изборите да бъдат „ две в едно “, всичко е в ръцете на президента, сподели пред публицисти в коридорите в Народното събрание ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

" Най-хубавото е, че отиваме на избори, единственото, което остава да разберем е по кое време тъкмо ще бъдат тези избори ", добави той.

Костадинов дефинира като „ неприятна вест “, че не се знае по какъв начин тъкмо ще бъде формиран служебният кабинет.

Това е една от бомбите, заложени в ръководството на България по принцип оттук нататък от страна на „ огромните конституционни експерти “ от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП – ДБ), разяснява водачът на „ Възраждане “.

" Задачата на Румен Радев по никакъв начин не е лесна в съответния случай ", добави Костадин Костадинов.

Според него най-големият проблем е, че се оказваме в „ безусловно невиждана обстановка “, в която ще имаме държавно управление, което няма да носи безусловно никаква политическа отговорност.

Лидерът на „ Възраждане “ разяснява още, че по този начин нареченият министър-председател ще бъде определен от президента Радев, единствено че от лист, който на процедура към този момент е формиран от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ И в тази обстановка ГЕРБ и Движение за права и свободи си измиват ръцете и споделят: „ Ние нямаме отношение, Радев ги избра “. Радев си измива ръцете и споделя: „ Аз не съм ги избирал, имам стеснен избор от хора, които са назначени от ГЕРБ и Движение за права и свободи “, сподели още Костадинов.

Така, съгласно него, първичната концепция да се удължи мандатът на работата на Народното събрание, до момента в който има длъжностен кабинет, с концепцията да се управлява служебният кабинет, да се изземат пълномощия на българския президент като институция, с цел да не може той да концентрира прекомерно доста власт, е стигнала до такава степен, че „ създадохме една хипертрофирана институция, в която ще имаме един човек, който ще управлява цялата страна и няма да се регистрира пред никой “, разяснява Костадинов.

„ Формално, несъмнено, тъй като ние сме наясно, че ще се регистрира пред ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като това са фигурите, които действително видяно ще могат да бъдат определени - функционери на ГЕРБ или Движение за права и свободи. Но самият факт, че стигнахме до такава безумна обстановка, е в действителност индикативен. Достигнахме дъното на българската държавност “, добави Костадинов.

„ Когато седнеш да делиш мед с мечката най-после си изяден дружно с меда - ето това се случи с ПП-ДБ, тъй като са жалки неможачи “, сподели още Костадин Костадинов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР