Все още има шанс за редовно правителство, смята лидерът на

...
Все още има шанс за редовно правителство, смята лидерът на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Имаме план за правителство в четири стъпки

Все още има късмет за постоянно държавно управление, счита водачът на социалистите
„ Благодаря за доверието. Разбираме тежестта на обстановката и отговорността, която ни се разпорежда. Ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да има постоянно държавно управление. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при президента, по време на връчването на третия мандат на левицата.

„ Доказахме, че можем да беседваме рационално, умерено и с отговорност към националния интерес на България. Така и ще продължим в този дух – да търсим единодушие и да съставим постоянен кабинет, който е по този начин нужен на страната “, сподели още водачът на социалистите.

По думите на Нинова най-важното е да има проект и очерта четири стъпки, които за момента плануват: „ Първо – през днешния ден ще решим по кое време привикваме Националния съвет, ще бъде тази седмица. Второ – на него ще желаеме мандат с кои партии да преговаряме в Народното събрание. Ние ще желаеме мандат да преговаряме с всички. “

Като трета стъпка от левицата ще поканят на лидерска среща ръководителите на другите партии. „ На нея да си изясним желаеме ли да има държавно управление или си играем игрички и се трансферира горещият картоф, с цел да не се понесе отговорност за предварителни избори. От тази среща зависи и четвъртата и идващите стъпки – в случай че реализираме някакво единодушие, което подсигурява болшинство, започваме да работим по дилемите на това държавно управление, период, състав “, изясни Нинова и добави: „ Мисля, че към момента има късмет за постоянно държавно управление. Ще бъде мъчно, само че не е невероятно, би трябвало да опитаме “, безапелационна е тя.

Нинова изясни, че по време на договарянията ще търсят това, което ги събира, и което рецесията сега постанова да бъде решено най-спешно – инфлация, цени, приходи, Планът за възобновяване и резистентност, нов бюджет за тази година. „ Има неща, които незабавно би трябвало да се свършат, и които могат да ни обединят. Това ще търсим, а не нещата, които ни разделят “, уточни тя.

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще задържи третия мандат рационално време. „ Но вътре президентът сложи пред нас въпроса за приемането на закони в Народното събрание. Защото едно бързо разформироване на Народното събрание би ни лишило, като страна, от доста благоприятни условия “, посочи тя.

„ Ако успеем да съставим кабинет, нямаме никакво желание да продължим политиките на служебния кабинет. Ние имаме основателни рецензии към него, що се отнася до неравенства, заледяване на приходи, неприемането на бюджет в тази рецесия, растежа на цените, инфлацията. Имаме и своите разминавания по повод оръжията за Украйна, както и вторите самолети “, съобщи тя и добави, че едно постоянно държавно управление не е длъжно да следва политиките на служебния кабинет.

Нинова приключи с откъс от антична сентенция: „ Когато дойдат сложни времена, решението е в това да имаш самообладание “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР