Все още има семейства в България, които не са сигурни

...
Все още има семейства в България, които не са сигурни
Коментари Харесай

Меркел със скръстени за молитва ръце: Съжалявам, но това е неприемливо!

Все още има фамилии в България, които не са сигурни дали пък от на следващия ден няма изненадващо да отворят детските градини в страната. Това е по този начин, тъй като през седмицата се мятаха разнопосочни мнения от министри, здравни специалисти, Бойко Борисов, Фандъкова. В последна сметка министър ръководителят ни отиде до Брюксел и се сети, че не може да " отвори " страната на фона на дейностите на другите страни.

Обичаме да се съпоставяме с Германия. Е, имаме нов образец. Даден ни е от Ангела Меркел, която кръстоса ръце за молитва и помоли всички немци да съблюдават противоепидемичните ограничения. Мекият локдаун в страната преминава в корав от 16 декември до 10 януари. Причината, предстоящо, е растящият брой на новозаразените с Covid-19 и на умрелите.

" Съжалявам. Наистина скърбя от дъното на сърцето си,  само че в случай че цената, която би трябвало да платим е 590 смъртни случая дневно, то това е недопустимо за мен. "

С тези думи Меркел изясни потребността от затваряне на страната, без значение наближаващите коледни празници. Училищата, детските градини и университетите затварят порти. За родителите ще бъдат основани спомагателни благоприятни условия за заплатен отпуск през този интервал.

Няма да работят магазините, с изключение на тези за жизненоважни артикули, бензиностанциите, банките, пощенските клонове, будките за вестници. Разрешена остава и продажбата на коледни елхи. На фризьорските салони и козметичните студия обаче се постанова възбрана за работа.

" Учените на процедура ни молят да ограничим контактите си с други хора най-малко за една седмица, преди да посетим своите баби, дядовци и близки възрастни преди Коледа. "

За Коледа се позволява събирането на до две семейства близки родственици, без ограничавания в броя на хората. Извън коледните празници е позволено събирането единствено на до петима души. Така ще е и на Нова година. Нека забележим прословутата немска дисциплинираност в деяние!

За времето от 16-и декември до 10-и януари се не разрешава и потреблението на алкохол навън. Освен това за интервала на локдауна жителите на Федералната република би трябвало да се откажат от всички незадължителни пътувания в страната и в чужбина.

Засегнатите от локдауна компании и бизнесмени ще продължат да получават финансова поддръжка от страната. Това е нещо, за което имаме невъобразимо огромна потребност да последваме немския образец. При нас за доста бизнеси процесът на отплата въобще даже не е почнал...

 

" I really am sorry, from the bottom of my heart. But if the price we pay is 590 deaths a day then this in unacceptable. "

German Chancellor Angela Merkel begs Germans to follow coronavirus restrictions in an unusually emotional appeal ahead of Christmas. pic.twitter.com/dNRge9cvdJ
— DW News (@dwnews) December 9, 2020Хиляди на митинг в Берлин против ограниченията
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР