Все още има недостиг на кадри, като много хотели разчитат

...
Все още има недостиг на кадри, като много хотели разчитат
Коментари Харесай

Все още има недостиг на кадри във Варна, като много хотели разчитат на чуждестранни работници

Все още има дефицит на фрагменти, като доста хотели разчитат на задгранични служащи. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. От сектора във Варненска област оповестяват, че към момента има проблеми с набирането на личен състав за сезона, като доста хотели към този момент залагат и на служащи от Украйна, Молдова и Беларус.

„ Това, че има дефицит е ясно. То не е единствено в нашата сфера, а в съвсем всички сфери има дефицит на хора. Това, че имаме опция и се облекчи режима на импорт на фрагменти от трети страни, несъмнено е спасяваща опция, която в много от хотелите се възползват “, уточни Павлин Косев. Според него, трендовете са положителни, а задграничните фрагменти са стимулирани да работят в България. „ Повечето хора са с мотивация, идват с един възторг да работят при нас, което е добре за нас. Естествено, че има изключения, само че то и при българските чиновници също има такива изключения. Но като цяло е добра опция. Това, че има трансфер на хора и че напущат от една страна в друга страна, аз не мисля, че е някакъв проблем и че би трябвало да се обявява това нещо, тъй като това не е единствено в нашия бранш, ами във всички браншове го има “, сподели още той. По думите му, управата на хотелите се стреми да резервира положителните фрагменти по всевъзможен метод и за следващи сезони, защото това икономисва време и финансови вложения в образованието им.

„ Дават се спомагателни бонуси, било то дребни сувенирни порядъци, празненство, което да се направи за тях. За да може идната година тези хора да се върнат в същия хотел. Това е действително допустимо и се случва в някои от хотелите. И е значимо, тъй като един чиновник, който повторно се връща в същия хотел се икономисват доста време и пари по отношение на отначало да го обучаваш. Той към този момент познава хотела, познава мениджмънта, знае организацията на работа, знае политиката и така нататък “, изясни Павлин Косев. Според него, макар изгодата от задгранични фрагменти, приоритет за сектора си остават българските служащи. /moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР