Все още Демократична България не е решила дали ще участва

...
Все още Демократична България не е решила дали ще участва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Не е задължително Демократична България да излъчва свои министри

Все още " Демократична България " не е решила дали ще взе участие в идващия кабинет със свои министри. Това съобщи пред Българска национална телевизия Мартин Димитров. Окончателното решение следва.

Личното мнение на Димитров е, че не е наложително групировката да излъчва свои министри. Според него е задоволително добре, че " Демократична България " ще има въздействие в кабинета като коректив за бъдещото държавно управление.

Той посочи, че към момента не е явен и дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022. Новият дълг обаче, няма да е в размерите (12 млрд.лв и 7-9 милиарда лв), за които се приказва в публичното пространство.

" Десетките милиарди дълг, които чувате - това са празни приказки " - посочи Димитров.

От политическата групировка ще упорстват недостига в бюджета за следващата година да се приближава до 3-те % - евентуално ще е сред 3,5 и 4,5 на 100. Оттам нататък от " Демократична България " ще упорстват недостига да пада гладко през идващите години.

Мартин Димитров увери, че ще бъде направено всичко допустимо през идната зима да няма повишаване на цените на равнище " клиент " поради растящата цена на тока. Това ще се случи посредством продължение на ограниченията за отплата на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои артикули.

Мартин Димитров посочи, че по време на съдружните договаряния е изискал да бъде записан уговорката за довеждане докрай на построяването на газовата връзка с Гърция пред 2022 година. Чрез нея с изключение на до азерски газ, страната ни ще има достъп и до терминала за полутечен газ, чието създаване следва да завърши през идващите години.

За момента партиите, които водят съдружните договаряния, не са постигнали единодушие за повдигането на оптималния застрахователен предел. Според Мартин Димитров първо би трябвало да се запушат " пробойните " в бюджета, а едвам по-късно последователно да се подвига и оптималния застрахователен предел.

Димитров се разгласи и за закриването на Държавната консолидационна компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР