вропейският съюз подготвя нови, по-строги правила за големите ИТ компании.

...
вропейският съюз подготвя нови, по-строги правила за големите ИТ компании.
Коментари Харесай

ЕС подготвя по-строги правила за големите ИТ компании

вропейският съюз приготвя нови, по-строги правила за огромните ИТ компании. Институциите даже сформират лист с към 20 ИТ колоса, които може да попаднат в обсега на новите регулации, оповестява в. Financial Times.

Тези компании ще би трябвало да извършват повече критерии по отношение на по-малките компании. В листата ще попаднат компании въз основата на разнообразни критерии.

Те ще са пазарен дял, брой консуматори, до каква степен други компании зависят от платформата и така нататък Източниците на вестника не знаят кои тъкмо са фирмите, които ще попаднат в листата, само че множеството от тях ще са амеркански.

Очаква се описът да бъде прибавен към новата регулация на цифровите услуги, чийто първи оферти ще бъдат дадени през декември т.г. Самият лист може да бъде показан по-късно.

Идеята на новите регулации е не просто да заплашват с санкции фирмите, които не съблюдават разпоредбите. Целта е да се вкарат и способи за принуждаване на фирмите да трансформират дейностите си на пазара, да вземем за пример да отворят платформата си и за съперници или даже да бъдат разграничени на по-малки компании.

Също по този начин, според от размера и позицията си, някои компании ще би трябвало да дават отговор на по-строги или спомагателни критерии за бистрота, шерване на данни и други По този метод се цели фирмите да бъдат накарани по-бързо и съответно да извършват регулациите, тъй като в множеството случаи финансовите санкции не са мотив за терзание за тях, изключително за колосите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР