Времето за пролетното почистване на дома настъпи, а ние все

...
Времето за пролетното почистване на дома настъпи, а ние все
Коментари Харесай

Чистенето вместо йога и медитация

Времето за пролетното разчистване на дома настъпи , а ние все отлагаме това на пръв взор неприятно и трудоемко занятие. Със сигурност да чистим вечер след работа и в почивните дни не е най-желаният сюжет за никого, само че той носи редица изгоди, които не се изчерпват единствено с по-благоприятната и безвредна среда , която сътворяваме вкъщи.

Ако обаче си мислим, че да прекараме през целия ден в хоризонтално състояние и да не си мръднем пръста ще ни помогне да се преборим с насъбрания стрес, май сме в неточност. Чистенето се подрежда до йогата и медитацията като способ за справяне с безпокойството и прочувственото напрежение. Може да ни звучи необичайно, само че си има няколко разумни пояснения.

Контрол

Почистването ни дава чувството за мощ и притежаване на обстановката. Животът е цялостен с непредсказуеми обстановки, на които постоянно не можем да окажем въздействие. Но това какъв брой чист ще е дома ни зависи единствено и само от нашата воля и усърдие .
 Снимка 415518

С парцал и четка в ръка можем да върнем убеденост в силите си. Добра концепция е да си създадем лист с всички действия, които би трябвало да правим. А зачеркването на всяка една от тях и крайният резултат сигурно ще ни накарат да се почувстваме задоволени и удовлетворени от себе си.

Бъркотия

На всички ни се е случвало да сe изнервим, тъй като не можем да открием местоположението на дадена движимост в цялата лудница, която господства вкъщи. Да живеем в неразбория ни основава спомагателен стрес , от който можем да се избавим по един-единствен метод - като запретнем ръкави и подредим всичко.

Жените, които дефинират дома си като разпилян, са по-податливи на депресивни положение и даже и дреболии са склонни да ги извадят от прочувствения надзор. За да се усещаме добре, се нуждаем от място, в което да ни е удобно и несъмнено .
 Снимка 415515

Движение

Откъдето и да го погледнем, чистенето на дома си е дейно физическо упражнение. А всяка двигателна интензивност има способността да усъвършенства настроението ни посредством обособяване на хормони на щастието.

Според проучване на шотландски учени, постоянното извършване на домакинска работа понижава депресивните положения с 20% , предава Bright Side.

Хранене

С проучвания се стига до една забавна взаимозависимост - хората, които работят в чиста и подредена среда избират да се хранят по-здравословно. А тези, на чието бюро има всичко друго, само че не и ред, по-често протягат ръка към нездравословните храни, евентуално точно поради напрежението, който хаосът основава.
 Снимка 415520

Ритуал

За някои хора чистенето е точно това - добре позната и всекидневно повтаряща се интензивност. Нашият мозък е конструиран по този начин, че дейностите, които правим през избран интервал от време още веднъж и още веднъж, имат релаксиращ резултат , тъй като ни дават сигурност.
 Как да почистим дома за 30 минути
Как да почистим дома за 30 минути

Чистенето по празници е неизбежно

Не бива да забравяме и че доста хубаво не е на хубаво. Затова не би трябвало да се вманиачаваме в чистенето, с цел да не превърнем всички изброени до момента позитиви в негативи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР