Времето във вторник ще остане почти без промяна. Валежи и

...
Времето във вторник ще остане почти без промяна. Валежи и
Коментари Харесай

Възможно ли е? Потресаваща прогноза за времето през уикенда

Времето във вторник ще остане съвсем без смяна. Валежи и гръмотевици чакаме над крайните северозападни региони, и то по здрач. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево и горещо. Температурите ще се покачват и на доста места в страната ще надминат 32°С. Градусите в равнините могат да доближат стойности до 37-38°С. Силни стихии чакаме в Сърбия, а рискът от наводнения там нараства. 

В сряда, под въздействие на идващ леден фронт, въздушната маса над Западна България ще е нестабилна и на доста места в следобедните часове ще се развиват мощни гръмотевични стихии. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Остава  горещо с дневни температури от над 33°С.

В четвъртък ни чакат превалявания на доста места в Централна и Източна България, като по-интензивни ще са явленията в следобедните часове. Температурите от запад на изток ще се намалят, най-късно в източните региони. Очакваните оптимални температури ще са към 26-32°С

Понижението на градусите ще продължи и в петък. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще се намалят още и ще са  между 24-26°С. Времето ще е с променлива облачност и на доста места ще превали и прегърми.

Захлаждане и обилни превалявания ни чакат в събота. Повишава се рискът от местни наводнения в Западна и Централна България. На доста места преваляванията ще са проливни ии съпроводена от гръмотевична активност.

Понижението на температурите ще продължи и дневните стойности в страната ще са сред 23-25°С, а над 2500 метра - и под 5°С. Захлаждането ще е най-чувствително в планините, като по най-високите ни върхове с надморска височина от над 2700 метра се чакат и превалявания от сняг.

В неделя времето ще се стабилизира, само че остава хладно за сезона. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР