Времето, в което за обложките на дадени албуми се говореше

...
Времето, в което за обложките на дадени албуми се говореше
Коментари Харесай

Изкуството на обложките на музикални албуми

Времето, в което за обложките на дадени албуми се говореше повече, в сравнение с и за песните вътре в бях окончателно отмина, само че шедьоврите са си шедьоври и ползата към тях към момента го има. Нова галерия в The Photographers' Gallery в Лондон чества изкуството на обложките на музикални албуми и включва записи на музикални митове като Даяна Рос, Майлс Дейвис и The Rolling Stones.

Изложбата обгръща повече от 200 обложки и се концентрира върху подчертаването на ролята, която фотографията играе при себеопределянето на актьори и групи. Много от художниците и дизайнерите ще бъдат неотложно разпознаваеми, само че изложбата осветява също и приноса на образни художници, които постоянно се подценяват.

" Фотографията изигра толкоз голяма роля в еволюцията на обложките на албуми, както и в оформянето на кариерите и профила на фотографи, художници и групи, тъй че смятахме, че изложбата, която чества тази форма на изкуство, от дълго време е закъсняла ", споделя Брет Роджърс, директорка на галерията на фотографите, представен от BBC.

" В последна сметка това е празник на фотографията и любовно писмо към музиката ", добавя Брет Роджърс.

Едно от основните неща, които Роджърс желае да подчертае, е плодотворността и интензивността на креативните взаимоотношения сред фотографи, художници и лейбъли, които водят до обложки, които в действителност демонстрират обмена на хрумвания и гений.


Грейс Джоунс театралничи за обложката на албума си Island Life от 1985 година
 
Ако отидем до Лондон в рамките на изложбата, имаме шанса да видим произведенията на фотографа Дейвид Бейли за The Rolling Stones, революционната работа на Жан-Пол Гуд с Грейс Джоунс, окончателната серия от обложки на Blue Note на Франсис Улф и работата на Пени Смит с The Clash.

For the Record: Photography & the Art of the Album Cover   ще бъде разполагаем в The Photographers' Gallery, Лондон от 8 април до 12 юни 2022 година Вижте някои от най-забележителните обложки в нашата изложба, от тях струи величие.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР