Времето ще се задържи предимно облачно. Преди обяд главно в

...
Времето ще се задържи предимно облачно. Преди обяд главно в
Коментари Харесай

Лошо време, но ето кога се връщат високите температури

Времето ще се задържи най-вече облачно. Преди обяд основно в Източна България, а след обяд на доста места ще има превалявания от дъжд, в Южна България и планинските региони ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°.

В планините ще бъде най-вече облачно, преди обяд в доста региони - мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 3°.
-->
Над Черноморието ще е най-вече облачно, основно преди обяд с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, в крайните северни региони краткотрайно до 4 бала.

В петък основно в часовете към и след обяд тук-там в южните и планинските региони ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-североизток. В събота и неделя ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста облачност, след обяд в планините ще има и изолирани краткотрайни превалявания. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 20° и 25°. Вятърът ще е от североизток, в събота слаб, в неделя в източните региони ще се усили и с него в североизточните региони температурите ще се намалят. През първите дни от новата седмица вятърът ще се ориентира от изток, дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и след обяд там тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР