Времето ще е облачно с максимални температури между 17° и

...
Времето ще е облачно с максимални температури между 17° и
Коментари Харесай

Денят започва със слънце, но ще завърши с дъжд

Времето ще е облачно с оптимални температури сред 17° и 22°, заяви дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Днес от запад облачността още веднъж ще се усилва, изначало висока и междинна, само че до вечерта ще се вплътни и тук-там в западната половина от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от юг-югозапад.
Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са сред 17° и 22°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще e по-ниско от междинното за май.
Над Черноморието облачността ще се раздра и след обяд ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-19°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала, по здрач ще се усилва.
Над планините ще има забележителна облачност. Превалявания от дъжд, а над 1800 м – от сняг, ще има в масивите от западната половина на страната. Вятърът ще e от югозапад - до сдържан. Температурите ще се покачат, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР