“Времето остава слънчево и през следващата седмица, дори и след

...
“Времето остава слънчево и през следващата седмица, дори и след
Коментари Харесай

Проф. Рачев с важна прогноза за времето и предупреждение към шофьорите

“Времето остава слънчево и през идната седмица, даже и по-късно. Слънчева и чудесна есен ни чака. Ще бъде топло. Облеклото ще бъде вид „ зелка “ – сутринта с няколко облекла, а към обяд ще се махат “ ”, съобщи в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

Той акцентира, че евентуално няма да е толкоз тежка зимата във връзка с отоплението. “Аз не мисля, че в България разхищаваме сила. Една част от хората живеят даже под температурата, която е нужна ”, счита Рачев. 
-->
“Уикендът ще бъде съвършен даже и по морето. Температурата на водата по Северното Черноморие ще доближи 18-19 градуса, а по Южното - 20 градуса. Единственият негатив ще е лекият ветрец ”, добави дой. 

Следващата седмица ни чакат мъгли и би трябвало да се внимава при шофиране. Те ще се разсеят към 11 часа, сподели той.   

“Днес температурите в София ще надвишават 20 градуса. Сутрините е малко хладно към 4-5 градуса, само че това е обикновено за сезона. Слънчевото време се дължи на големия антициклон ”, добави Рачев. 

Той изясни, че слънчевото и топло време не е извънредно за този сезон, през годините е имало даже температури до 35 градуса. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР