Времето не беше загубено. Между нас бяха казани доста факти

...
Времето не беше загубено. Между нас бяха казани доста факти
Коментари Харесай

Деница Сачева: ПП-ДБ упражняват служебно насилие

„ Времето не беше изгубено. Между нас бяха казани много обстоятелства и бяха реализирани нелоши текстове по едно съглашение, което би могло да бъде основа за бъдеща работа. Не се борим с ПП-ДБ за те да изчезнат от политическия пейзаж – нещо, което явно е противоположната цел на Политическа партия. “

Това сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ Повече в това съревнование по двуличие и двойни стандарти сигурно не бих желала да вземам участие “, добави тя. 

Деница Сачева заприказва за длъжностен напън от страна на ПП-ДБ. 

„ Уморих се през последните три години да бъде принуждавана да одобрявам неща, които не са добре премислени и рационални под угрозата, че ще бъда упрекната, че съм статукво, мафия и какво ли още не. Колегите от ПП-ДБ са доста вокални, когато приказват за домашното принуждение, само че във връзка с служебното принуждение, което те непрестанно упражняват несъмнено са №1. За себе си мога да отговоря, че одобрих огромна част от измененията в Конституцията с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и тъй като имах безспорното вътрешно разбиране, че всички промени ще бъдат потребни и работещи. Непрекъснато променяме закони под напън, че те би трябвало да бъдат изменени поради съответен човек, който не ни харесва “, сподели тя в ефира на bTV.

По думите ѝ ГЕРБ-СДС няма да взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление с третия мандат.

„ Доколкото си припомням от вчерашната конференция на Има Такъв Народ, сътрудниците се оповестиха за избори, не чакам да има смяна в тяхната позиция. За ПГ на ГЕРБ-СДС няма условия дали изборите да бъдат 2 в 1, или да бъдат отделени. Има доста плюсове и минуси на едното и другото, тъй че решението е напълно в пълномощията на президента “, съобщи Сачева.

Тя съобщи, че частта в домовата книга, обвързвана с това кои да бъдат вероятните министър председатели при служебно държавно управление безапелационна не е била инициирана от ГЕРБ.

„ Всички хора, които би трябвало да бъдат в листата за евентуални министър председатели също са определени с всички гласове, освен на ГЕРБ, само че и на Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. Тези хора имат правото да одобряват или откажат. Възможността Росен Желязков да бъде министър-председател в длъжностен кабинет е нулева, тъй като той е ръководител на Народното събрание, а той ще бъде настоящ по време на акцията. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, свързвани с ГЕРБ, тъй като желаеме да има безусловно безпристрастни и почтени избори “, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР