Времето над страната утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа

...
Времето над страната утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е слънчево - до 26 градуса

Времето над страната на следващия ден ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса, по-ниски по морския бряг, в София към 21 градуса, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца. През нощта ще е най-вече ясно. Ще е съвсем безшумно. Сутринта в обособени региони ще се образуват слаби слани, а тук-там в Югоизточна България видимостта краткотрайно ще е понижена. Минималните температури ще са най-вече сред два и седем градуса, в София към три градуса.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, сутринта тук-там с ниска облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-18 градуса. Температурата на морската вода е към 14 градуса. Вълнението на морето преди обяд ще е един бал, след обяд - два бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към шест градуса.

На 10 и 11 май ще доминира слънчево време. Във вторник вятърът ще e слаб с източна съставния елемент. Над Западна и Северна България към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми.

В сряда вятърът ще стихне, изолирани краткотрайни превалявания ще има единствено в планинските региони. Минималните температури ще са от три-четири градуса в североизточните, до 10-12 градуса в южните и западните региони, а оптималните ще са сред 20 и 25 градуса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР