Времето на великите хирурзи отмина. Дойде времето на силните екипи.

...
Времето на великите хирурзи отмина. Дойде времето на силните екипи.
Коментари Харесай

Проф. Владов каза кои са лекарите на бъдещето

Времето на великите хирурзи отмина. Дойде времето на мощните екипи. Това сподели проф. доктор Никола Владов, завеждащ Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА в изявление за бТВ. Това е и неговата запазена марка, да прави и управлява сходен екип. Проф. Владов ще бъде почетен с най-високата държавна премия – Орден „ Стара планина ”. Той счита, че е належащо да се трансформират уменията през годините, като да вземем за пример лапароскопската хирургия, която доста лекари отхвърлят. Според мен това е по този начин, тъй като не желаят да се учат, изясни проф. Владов и заяви, че новото му предизвикателство е роботизираната хирургия.

Не сме спирали да оперираме и през най-кризисния интервал на карантината, заяви хирургът. Не сме спрели да оперираме, със същите темпове се движим като предходната година, с 50 интервенции сме по-малко. Нашите пациенти са с тежки панкреатични и чернодробни болести, добави той. Проф. Владов призна, че се изостава с трансплантациите, тъй като бяха спрени и заради ред други аргументи, които ще се обсъдят във вторник със здравния министър, изясни експертът.

Според него здравната ни система се е справила доста добре с по време на най-критичните моменти, свързани с ковид.

Проф. Владов обаче е обезпокоен от неглижирането от някои хора на носене на маски в публични места. Той изясни, че болестта протича тежко при някои хора и не трябва да се подценява съществуването му.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР