Времето на трудоустроените приключва скоро... Това написа министърът на младежта

...
Времето на трудоустроените приключва скоро... Това написа министърът на младежта
Коментари Харесай

Спортният министър скочи на уволнените шефове на Тотото Гошо Гинчев и Христо Йовов

" Времето на трудоустроените завършва скоро... " Това написа министърът на младежта и спорта Радостин Василев във Facebook във връзка на уволнените от него членове на Управителния съвет на Спортния тотализатор - някогашните футболисти Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Вчера стана ясно, че точно по тяхна молба Софийския градски съд е спрял вписването на освобождението на управлението на тотото.

Ето какво написа министър Радостин Василев в обществената мрежа:

Убедих се повече от всеки път, че промените в българския спорт са неизбежни и нуждата от тях е незабавна. Думата изчегъртване придобива същински смисъл.
Причината за това е, че със свое определение Софийският градски съд спря вписването на промени в събитията по партидата на Директива за птиците “Български състезателен тотализатор”. Производството е формирано по молба, подадена от членовете на Управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Категоричен съм, че макар всички тези неточни дейности на господата Гинчев и Йовов, желанията ни за промяна на управлението на Българския състезателен тотализатор няма да се трансформират и ще се осъществят напълно скоро. Амбициран съм да сложа завършек на демагогията и лъжата и имам силата да го направя.

Припомням, че на 17.01.2022 година организирах среща с управлението на тотализатора. По време на диалозите изпълнителният шеф Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов обявиха своето желание да не апелират вписването на освобождението си. След края на срещата Петров удостовери и пред медиите, че той и членовете на управата одобряват решението за тяхното освобождение и поемат ангажимент да не апелират вписването на новия Управителен съвет. Не съм сюрпризиран, че излъгаха. Имам визия с какви хора се занимавам.

На последващо място, подсещам, че актовете ми като министър на младежта и спорта се издават в осъществяване на законовите ми пълномощия, а връзките сред мен, в качеството ми на упражняващ правата на страната, и членовете на Управителния съвет се уреждат въз основа на контракт за възлагане на ръководството, който е облигационен по своя темперамент и не се регламентира от нормите на дружественото право, заради което заповедта ми поражда правните си последствия във вътрешните връзки сред страните НЕЗАБАВНО!

Христо Йовов и Гошо Гинчев не са от кръга лица, които биха могли да въздействат на вземането на решения от министъра на младежта и спорта като упражняващ правата на страната в Българския състезателен тотализатор, защото не са притежатели на Българския състезателен тотализатор и законът не позволява да предявят искове за незаконност на заповедта, която съм издал за освобождението им.

Това събитие е добре известно на жалбоподателите с оглед предишно дело, заведено от Гошо Гинчев на същото съображение – незначителност на заповед на министъра на младежта и спорта, с която лицето е освободено като член на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор. Въпросното дело е прекъснато от Софийски градски съд като неприемливо заради липса на юридически интерес от обжалване, като след това прекратяването е доказано и от Софийския апелативен съд.

Въпреки това, ясна е задачата на Христо Йовов и Гошо Гинчев, а точно да пречат по всевъзможен метод и да попречват встъпването в служба на новоизбраните ръководители на Българския състезателен тотализатор, както и оптимално дълго да се облагодетелстват от към момента заеманата от тях служба.

Времето на трудоустроените завършва скоро...



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР