Времето днес ще е предимно облачно. От запад на изток

...
Времето днес ще е предимно облачно. От запад на изток
Коментари Харесай

Облачен, но по-топъл ден, леко ще превали

Времето през днешния ден ще е най-вече облачно. От запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. По високите полета на Западна България в ранните утринни часове има условия за поледици. Минималните температури са сред минус 1° и 4°, тук-там в източните региони до 9°-11°. В Източна България ще духа сдържан юг-югозападен вятър; към и след обяд за малко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и оптималните ще са сред 6° и 11°, в източната половина от страната до 14°-16°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, следобяд ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Валежи от сняг ще има в планините, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър и с него температурите още ще се покачат. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В събота още сутринта от югозапад още веднъж ще завали. До края на деня преваляванията ще обзет и североизточните региони. През нощта против неделя преваляванията ще продължат, обилни по количество ще са в Западна и Южна България.

В неделя в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Валежите денем ще отслабнат, и в доста региони ще спрат.

През първата половина от новата седмица температурите на всички места ще се намалят, минималните ще са сред минус 5° и 0°, оптималните - сред 0° и 5°. Времето ще се задържи най-вече облачно, тук-там със слаби валежи от сняг от дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР