Временно въвеждат намаления в скоростта на движение на влаковете заради

...
Временно въвеждат намаления в скоростта на движение на влаковете заради
Коментари Харесай

Влаковете ще се движат с по-ниска скорост заради жегите

Временно вкарват понижения в скоростта на придвижване на влаковете поради жегите. Това е ежедневно, за избрани часове и на разнообразни места, оповестиха от Националната компания " Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ), представени от Българска телеграфна агенция. Няма избрани региони, всичко зависи от температурата, прецизираха от сдружението.

За температурите наблюдават чиновници на НКЖИ. Измерванията се вършат на всеки час по цялата инфраструктура, като се мери температурата на релсата на обособени пунктове през 40 – 50 километра. Опасен период за високите температури е от 11:00 до 19:00 часа.

Технически лица дават понижение на скоростта вследствие постигане на температури на релсите над 54 градуса. Първоначално се уведомяват двете най-близки гари, а след това влаковия диспечер, който уведомява всички превозвачи, в това число и локомотивните машинисти, показват от сдружението, отговорно за железопътната инфраструктура.

От НКЖИ допълват още, че температурни понижения в скоростта са нужни, защото има опасности от загуба на резистентност поради температурното продължение на релсите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР