Временният селекционер на националния отбор по футбол на Азербайджан Ариф

...
Временният селекционер на националния отбор по футбол на Азербайджан Ариф
Коментари Харесай

Треньорът на Азербайджан: Ще покажем на България кой е домакин

Временният селекционер на националния тим по футбол на Азербайджан Ариф Асадов призна, че той и помощниците му са мислили от самото начало еднообразно и за двата мача, които са заложени в програмата на шампионата FIFA Series. Снощи азерите се постановиха минимално над състава на Монголия с 1:0 с надвит гол на Бахлул Мустафазаде в 90+1 минута, разписал се с глава след центриране на Торал Байрамов от статично състояние.

В понеделник (25-и март от 18:00 часа българско време) Азербайджан и България ще се срещнат в самобитен край на шампионата, а преди тях на стадион " Далга Арена " ще ритат Танзания и Монголия. Асадов е подложен единствено за тези два мача от федерацията на поста след уволнението на италианеца Джани де Биази в края на ноември предходната година.

Попитан дали Азербайджан ще излезе с изцяло изменен състав против България, треньорът Асадов съобщи: " Мислихме задоволително и върху двата мача. Монголия и България са два тима в напълно друг жанр и естественото е, че би трябвало да играем по изцяло разнообразни способи и системи. Но в стартовите 11 може би ще има някакви промени ".

На въпрос кой е любимец в мача с българите, той сподели: " Гледахме вчерашната среща с Танзания (1:0). Също по този начин гледахме на видео мачовете им със Сърбия и с Унгария. Анализирали сме детайлно противника. Каква ще бъде тактиката, ще вземем решение по-нататък. Но играем вкъщи и сме длъжни да създадем по този начин, че противникът да усети, че ние сме домакините. Ще създадем някои промени – най-вероятно в отбраната ".

Самата среща Азербайджан – Монголия мина при тотално превъзходство на домакините, само че безбройните им пропуски държаха нулевото тъждество съвсем до края. Трябва да се означи и представянето на вратаря Енхтойван Мунх-Ердънъ, който се отличи с много положителни спасявания. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР