Временният президент на футболната ни централа Михаил Касабов коментира ситуацията

...
Временният президент на футболната ни централа Михаил Касабов коментира ситуацията
Коментари Харесай

Михаил Касабов: Извънредният конгрес не може да отмени редовният

Временният президент на футболната ни централа Михаил Касабов разяснява обстановката с провеждането на Конгрес на БФС на 25-ти юни и дали по-късно ще се постанова провеждането на нов.

"Вижте, аз моето мнение го споделих още сега, когато бях определен за краткотраен президент. Очаквах това да бъде един къс интервал, в който да провеждам конгрес и да се отдръпва от президентския пост. Но заради независещи от нас аргументи този конгрес се отсрочва два пъти. Сега през юни месец е ексклузивен. Уставът не разрешава той да стане постоянен. Конгресът през февруари 2022-а година е постоянен, а изключителният конгрес не анулира постоянния. Иначе аз няма да разясня никой претендент. Не е редно ", съобщи той след срещата България - Швейцария.

"Моята задача е да проведа конгреса по този начин, че да протече демократично и транспарантно. И ви подсигурявам, че ще направя всичко допустимо да стане по този начин. И дано този, който има най-хубава платформа, и бъде определен от делегатите, да поеме поста. А Уставът дали може да бъде изменен, това единствено Конгресът може да го направи. Конгресът може да вземе всякакво решение. Аз не виждам нищо ужасно, в случай че има и постоянен конгрес. Не това е казусът на българския футбол ", добави още Касабов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР