Временните заповеди, издадени от Международния съд (МС) на Израел на

...
Временните заповеди, издадени от Международния съд (МС) на Израел на
Коментари Харесай

„Привържениците на Израел бяха предупредени“, казват експерти по присъдата на МС

Временните заповеди, издадени от Международния съд (МС) на Израел на фона на войната му против Газа в петък, са обилни, само че техните непосредствени последствия са „ лимитирани “, споделят някои специалисти.

В петък Международният съд излезе с авансово решение по делото, заведено от Южна Африка през декември, което упреква Израел в осъществяване на геноцид в палестинския анклав Газа.

След като отхвърли петицията на Израел за отменяне на делото, Министерски съвет издаде краткотрайни указания на Израел да разреши помощ в Газа, като в същото време подхваща всички ограничения в границите на своите пълномощия за попречване на актове на геноцид. Освен това Израел би трябвало да резервира доказателства за всички свои дейности в Газа и да рапортува на Международния съд в границите на един месец, сподели той.

Министерски съвет също по този начин означи сериозната си угриженост по отношение на ориста на израелците, пленени от Хамас по време на нападението му в Израел на 7 октомври, и прикани за незабавното им освобождение.

Докат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР