Временни лични карти за обвиняеми и подсъдими ще бъдат въведени

...
Временни лични карти за обвиняеми и подсъдими ще бъдат въведени
Коментари Харесай

Въвеждат временни лични карти за обвиняеми и подсъдими

Временни персонални карти за обвинени и подсъдими ще бъдат въведени през 2019-а. От Министерство на вътрешните работи признаха, че сега инспекцията на документите по границите била по-скоро " образна " и в доста случаи граничарите въобще не проверявали в системата дали някой има право да напуща страната. Това била и една от главните аргументи обвинени и подсъдими да минават границата необезпокоявани. От вътрешното министерство обясниха, че новите персонални карти щели да са разнообразни от елементарните, с цел да ориентират чиновниците по границата.

В момента персоналните карти на обвинените и подсъдимите не се разграничават образно от останалите. Директорът на Групово дело " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски обаче изясни, че това основава предпоставки хората, които нямат право да напущат границите на избрана страна да го вършат безпроблемно.

От Министерство на вътрешните работи дадоха за образец границата ни с Гърция през лятото, когато има доста преминаващи хора и е напълно обикновено инспекциите да протичат под друга форма. Временните персонални карти ще имат за цел да " насочват вниманието " на граничните служители на реда и надлежно да предотвратят сходни " пропуски ".

А другояче с началото на 2019 година се вкарват и новите персонални карти и паспорти с чип и антена. Новите правила за български персонални документи вкарват нови материали за направа и отбрана на персоналните карти и паспорти. От вътрешното министерство разясниха, че хората с издадени по остарялата система персонални документи ще могат да ги употребяват до приключването на валидността им.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР