Временната парламентарна комисия, която разглежда споразумението между Булгаргаз и турската

...
Временната парламентарна комисия, която разглежда споразумението между Булгаргаз и турската
Коментари Харесай

Временна парламентарна комисия поиска от Булгаргаз допълнителни документи

Временната парламентарна комисия, която преглежда съглашението сред " Булгаргаз " и турската държавна компания " Боташ " и въздействието му върху енергийната ни система, реши да изиска от " Булгаргаз " спомагателни документи, свързани с работата на газовата ни компания. 

Сред документите са годишните финансови доклади за последните години и информация за подписаните от " Булгаргаз " покупко-продажби на борсата. 

Част от причините на депутатите изложи Йордан Тодоров от " Възраждане ": 

" Лично аз колкото повече чета материалите и се срещам с тях, толкоз повече се безусловно тревожа какво тъкмо се случва в това сдружение, тъй като мислех, че казусът е " Боташ ", само че то напълно не е по този начин. Безспорно там това е една корист за милиарди за годините напред, само че в това време в случай че се сметне негативния финансов резултат също е в размер на милиарди. Дори не е на стотици милиони ".

Депутатите от комисията взеха решение още да изслушат двамата енергийни министри - някогашния Росен Христов и сегашния Румен Радев, както и изпълнителните шефове на " Булгаргаз " Деница Златева и на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР