Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около

...
Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около
Коментари Харесай

ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ БФС: Временната комисия стигна до извода, че законите са остарели

Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към полицейското принуждение по време на митинга против управлението на БФС завърши работа. Депутатите одобриха отчет, който планува законова смяна в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Целта -да се откри по-добър механизъм за съгласуваност сред кметовете на общините и Министерство на вътрешните работи, да бъдат дадени повече пълномощията на кметовете по отношение на поделенията на Министерство на вътрешните работи, кметът да не носи отговорност, тъй като не разполага с инструментариум и профилирано ведомство, което дава отговор за публичния ред и сигурността.

Основното умозаключение на отчета е, че нормативната уредба е остаряла.

Други промени се плануват в Закона за футболното безчинство, само че въпросът е дали някой депутат ще ги припознае, в случай че Министерство на вътрешните работи внесе такива промени.

Председателят на краткотрайната комисия Атанас Атанасов изясни, че е удовлетворен от работата на краткотрайната комисия, защото били изслушани длъжности лица от Министерство на вътрешните работи и от Столична община.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР