Временната комисия, създадена от Съдийската колегия за проверка съпричастността на

...
Временната комисия, създадена от Съдийската колегия за проверка съпричастността на
Коментари Харесай

Спецкомисията към ВСС поиска от ГДБОП два доклада - за Нотариуса и за Пепи Еврото

Временната комисия, основана от Съдийската гилдия за инспекция съпричастността на съдии по случая на Мартин Божанов - Нотариуса е взела решение да изиска от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " отчет от осъществената инспекция по " случая с Петьо Петров - Еврото и групата му за въздействие в правосъдната система ", изпратен на Върховната касационна прокуратура през 2022 година, както и доклад/и от извършена/и проверка/и по сигнали, подадени против Мартин Божанов - Нотариуса. Това оказва се от оповестените протоколи за състоялите се второ и трето съвещание на комисията.

Също по този начин ще бъде изискана информация какъв брой досъдебни производства и предварителни инспекции против съдии са били формирани в интервала от 1 януари 1998 година до сегашния миг. В нея би трябвало да се съдържат данни против кои съдии са били инспекциите и следствията, както и по какъв начин са завършили.

Комисията е решила да изиска от ръководителя на Апелативен съд – София подробна информация какъв брой претенции за използване на специфични разследващи средства, от кои органи и за попречване или откриване на какви закононарушения по отношение на съдии, прокурори и следователи, поотделно са постъпили през интервала 3 януари 2012 година - 29 февруари 2024 година

Информацията би трябвало да включва още какъв брой от настояванията за СРС са по каузи на действен доклад и какъв брой – по досъдебни производства, съответно за съдии, прокурори и следователи. Също по този начин и какъв брой са писмените позволения за използване на СРС или отводи за потреблението им по отношение на магистрати са издадени през посочения интервал, каква е продължителността на прилаганите СРС, по какъв брой от тях са направени материални доказателствени средства.

Комисията е решила още да бъде направен класифициран обзор на всички медийни изявления, касаещи случая с Мартин Божанов-Нотариуса и случая „ Осемте джуджета “.

Също по този начин ще бъде изискана информация за ограниченията за неотклонение на Веселин Денков, гледани в профилирания съд.

При първото съвещание на комисията бе взето решение да бъде изискана информация за всички каузи, по които Мартин Божанов е бил страна в процеса. Информацията би трябвало да включва данни, както следва: по кое време е формирано съответното произвеждане, по чие искане, предмет на делото, кои са страните и техните процесуални представители, докладчик и членове на правосъдните сформира, какви процесуални дейности са осъществени, какъв е резултатът по делото, какви правосъдни актове са постановени; ако делото е минало през инстанционен надзор, да се посочат номерата на делата пред съответните по-горни инстанции.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР