Временна забрана на вноса на храни от Украйна, като изключение

...
Временна забрана на вноса на храни от Украйна, като изключение
Коментари Харесай

Премиерът: Ще забраним вноса на храни от Украйна

Временна възбрана на вноса на храни от Украйна, като изключение ще се прави единствено за директни артикули - това ще одобри през днешния ден държавното управление, разгласи при започване на днешното съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.
Прочетете още
През последната година, обратно на замисъла, забележителен размер храни останаха в страната и разстроиха питателните вериги. Ако тази тенденция се резервира или ускори, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес. Не можем да допуснем това да се случи, сподели той.

Принудени сме да приемем тази национална мярка, защото европейските органи към момента обмислят съответна мярка. Разчитаме, че Брюксел ще чуе и ще разбере позициите на България, Полша, Чехия и Словакия, и ще премисли позицията си, продължи Донев.

Нека не забравяме, че правилото на взаимност е еднообразно използван към страните, които страдат или търпят някакви загуби. Оставаме солидарни с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея, безапелационен бе той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР