Временна парламентарна комисия ще работи за разследване на корупционните практики

...
Временна парламентарна комисия ще работи за разследване на корупционните практики
Коментари Харесай

Парламентът работи и след полунощ: Комисия ще проверява за корупция в Агенция Митници и замесен ли е Асен Василев в нея

Временна парламентарна комисия ще работи за следствие на корупционните практики в Агенция Митници и възможната роля на Асен Василев в тях. Това реши Народното събрание малко след среднощ, съобщи кореспондент на " Фокус "

Вносителите на проекторешението са Тошко Йорданов и група народни представители. 

То бе подкрепено със 133 гласа " за ", 10 бяха " срещу ", а 40 се въздържаха. 

Временната комисия се основава часове, откакто шефът на Агенция " Митници " и нейният заместител бяха арестувани . По-късно Асен Василев съобщи, че акцията е " опит за заплашване "

В комисията от ГЕРБ-СДС влизат Теменужка Петкова и Рая Назарян, от ПП-ДБ - Венеция Ангова и Константин Бачийски, от Движение за права и свободи - Йордан Цонев и Хамид Хамид, от " Възраждане " - Климент Шопов и Димо Дренчев, от Българска социалистическа партия - Румен Гечев и Кристиан Вигенин, а от Има Такъв Народ - Станислав Балабанов и Тошко Йорданов. 

За ръководител бе избран Тошко Йорданов. 

При разискванията Кирил Петков дефинира основаването на сходна комисия като популизъм. Той обаче съобщи, че ПП-ДБ ще поддържа проекторешението, само че изиска името на Асен Василев да бъде отстранено от името на комисията. 

Тошко Йорданов съобщи, че комисии трябвало да се вършат на мига. Според него, в случай че " излезли неща за Асен Василев, негов бил казусът ".

Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС пък съгласно месечния доклад на МФ за март показвал едни от най-тревожните статистики за последните 20 години. Той изясни, че данните имали директна връзка с комисията, която се предлага да се сътвори. Според Вълчев аргументите били " корупция и най-лошото ръководство на финансите ". 

В последна сметка името на Асен Василев не отпадна от наименованието на анкетната комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР