Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с

...
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с
Коментари Харесай

Петима магистрати на изслушване пред комисията за Нотариуса

Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов ще изслуша петима магистрати.

Първи ще бъде представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев по отношение на получени данни и осъществени инспекции от страна на Висш съдебен съвет по отношение на вероятно съществуване на нерегламентирани обвързаности на лица от правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос. По същата тематика ще бъде изслушана и Теодора Точкова, основен контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.

Георги Ушев – арбитър в Софийски апелативен съд, някогашен ръководител на Специализирания углавен съд и Апелативния Специализиран углавен съд, ще бъде изслушан по отношение на вероятно съществуване на групи за въздействие в Специализирания углавен съд и Апелативния профилиран углавен съд и подхванати ограничения в качеството на административен началник.

Предстои чуване и на Константин Сулев, прокурор от Софийска районна прокуратура по отношение на съблюдаване стандартите на самостоятелност и липса на вмешателство във вътрешното разбиране в организацията на работата в Софийска районна прокуратура. Последна ще бъде изслушана Галя Георгиева, арбитър в Софийски апелативен съд, във връзка със декларираното от нея предпочитание за осъществяване на чуване по отношение на изнесени данни за активността на групата към Мартин Божанов. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР