Временен експертен кабинет или нови предсрочни избори остават най-вероятните варианти

...
Временен експертен кабинет или нови предсрочни избори остават най-вероятните варианти
Коментари Харесай

Ройтерс: Временен експертен кабинет или нови предсрочни избори, са вариантите след вота

Временен експертен кабинет или нови предварителни избори остават най-вероятните разновидности след вота на 2 април, съобщи пред организация Ройтерс Андрюс Турса от консултантската компания " Тенео ".

 

Турса е на мнение, че ГЕРБ и ПП-ДБ могат да поддържат експертно държавно управление, тъй като одобряват нуждата от одобрение на бюджет за 2023 година, промени, изисквани за достъп до финансирането на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията, и стъпки за приготовление на България за присъединение към еврозоната.

 

България наподобява се запътва към дълги и сложни съдружни договаряния, откакто петите парламентарни избори за две години още веднъж не доведоха до явен победител, отбелязва Ройтерс.

 

Българските гласоподаватели са изтощени от неспособността на политиците да загърбят своите разлики и да си сътрудничат за сформиране на държавно управление, което може да се оправи с ценовата рецесия и да изкорени корупцията.

 

Анализатори и гласоподаватели се тревожат, че изходът от вчерашните избори може да докара до ново гласоподаване по-късно тази година, отбелязва организацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР