Време им е на смокините – цъфнаха и взеха да

...
Време им е на смокините – цъфнаха и взеха да
Коментари Харесай

Седмицата: Премести ли му Бойко смокинките на Киро отзад

Време им е на смокините – цъфнаха и взеха да връзват по топлите краища у нас. Всъщност смокинята цъфти и образува плодове през цялото лято. Но при нашите климатични условия узряват най-много през есента, и то единствено тия ранно вързалите плодове, останалите недоузряват, нямат време преди да настъпи студът. Ей такова смокиново време настана и във властта. ПП-то от предизборно-изборно-следизборната парламентарна коалиция ПП-ДБ към този момент се въоръжаваше с огромната лъжица да куса сладко от смокини право от огромния властови буркан. Но – йок!

Съвсем не изненадващо на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, дето се е самоназначил и за съпремиер, управлявайки премиера (си) Николай Денков, му се спаружиха смокинките още преди да му вържат. Тия в гащите ли, бе?!, ще рече някой. Тия-ония, навръх смокинова диета се оказа „ смяната “. Много диетична – единствено на смокинови листа.

Рече си го самичък „ съпремиерът “ на ръководещата им „ некоалиция “ с ГЕРБ-СДС: „ Ние надали не да сме като смокинов лист начело, а те откъм гърба за значимите неща за обществото да си ги прокарват с други болшинства “ (изказът е непокътнат без редакция просто в жанр „ Киро “). Неее, не са ти към този момент ни смокинките, ни смокиновият лист там начело, мистър „ министър председател “ Петков! Наложи се да бъде изместен откъм гърба като щит против всевъзможни „ некоалиционни “ властови сътрудници. Само дето си е на гол задник тоя незабавен щит. Не единствено тъй като това древен му е функционалността на смокиновото листо. А тъй като след всяка „ смяна “ на „ Промяната “, дето не престават да я не престават, без да са я почнали, все им лъсва голият (не)политически гъз.

Така е и в този момент, таман (не) се коалираха в сякаш необятна евроатлантическа „ некоалиция “ и опоскаха де що има смокинови листа - плаващи болшинства, изневери, сглобки, постове. И се наложи „ смяната “ отново да се промени – както се бяха засилили да си ръководят сами с назначения „ до девето коляно “ и хоп – взеха сами да търсят вид за съглашение с ГЕРБ. Та да си го лепнат това хвърчащо смокиново листче откъм гърба точно против задните изненади от ГЕРБ, дето им скапват това дето са замислили отново да ни сервират с предния си инструмент – тоя с политически спаружените смокинки.

А властовото им плододаване още веднъж е недозряло, дори не е цъфнало, камо ли да върже нещо. След като единствено по листо откъм гърба „ оферират “ на ГЕРБ-СДС – дори непосредствено на герберския водач Бойко Борисов „ съглашение “ във тип на „ 7 условия “ – ултиматум един тип, но на гол смокинов гъз. Ако тия „ седем “ не бъдели изпълнени, щели от Политическа партия да изискат оставка на кабинета. На личния си кабинет. Е, най-малко няма да се постанова този път да ги смъкват с избор на съмнение, че сами са си изули гащите на „ доверието “.

И по този начин през миналата седмица смокиновото сладко на Политическа партия се захароса. Е, да – когато се прави конфитюрът и със зелени, и със зрели смокини, резултатът е блокаж. Няма по какъв начин да се вкара лъжица в захаросано сладко, камо ли пък да си го намажеш на филия. Още повече, че все по този начин в недозрялата „ смяна “ – тая на Кирил Петков, не престават да си мислят, че точно Бойко Борисов с целия му ГЕРБ, от дълго време са презрели, даже са окапали от властовото, дори и от политическото дърво и са станали на прогнил мармалад.

Ама не – таман с тия смокинови листа, дето си ги мести в тесните зелени политпартийни и властови гащи, Киро просто оправдава мармалада на Бойко. И в този момент цялостен ще се омаже с него Петков като по рецепта на Борисов желира управническата НЕкоалиция в Коалиция. Тъкмо преди локалните избори за пред (не)електората на Политическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР