Време е за дебат за управленските приоритети – такива, които

...
Време е за дебат за управленските приоритети – такива, които
Коментари Харесай

Румен Петков: Престъпленията в енергетиката са факт

Време е за спор за управническите цели – такива, които сплотяват нацията, цели, които могат да подсигуряват разположеност във времето, общо позиции и политическа воля за тяхното решение и личен състав, който да ги осъществя. Това разяснява ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков пред медиите във Варна. В листата на управническите цели преди всичко е пламът за възобновяване – тематика, която остана настрана от полемиките и в предходната предизборна акция, и през тази, предходна преди дни, уточни той. В целите се подрежда Зелената договорка, енергийната сигурност, опазването на здравето. Румен Петков отдели особено внимание на въпроса за българската енергетика.

„ Министърът на енергетиката се държи по този начин, като че ли „ Булгартрансгаз “ са му портмоне. Той се държи като човек на ръчно ръководство от „ Ай Си Джи Би “. Такова изтощение и безгръбначие, каквото това създание показва, не съм допускал, че може да има. Той даде период на енергийния холдинг до 9 юли да уволни управлението на „ Булгартрансгаз “. Нищо такова не се случи. Енергийният холдинг на „ Булгартрансгаз “ демонстрираха, че гледат на него като на използвана салфетка. „ Ай Си Джи Би “ – обществено сме говорили доста пъти за осакатяването на плана „ Комотини-Стара Загора “, от плана са отрязани две звена, които възлизат на обща стойност 9 млн. евро, само че цената на плана продължава да е същата “.

Сред образците за безпорядък в енергетиката Петков уточни заема, възложен на „ Булгартрансгаз “ от Българската банка за развиване (финансова институция, чиято роля е да подкрепя дребния и междинен бизнес) в размер на 150 милиона лв., без глоба на КЕВР и мълчанието на министъра на стопанската система по тематиката. Председателят на АБВ заяви, че в околните седмици на „ Булгартрансгаз “ ще бъдат наложени наказания в размер на към 400 хиляди лева и добави, че министърът на стопанската система е директен участник в тези груби нарушавания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР