Време е някой да изхвърли боклука! Това обяви партията на

...
Време е някой да изхвърли боклука! Това обяви партията на
Коментари Харесай

Партията на Слави: Време е някой да изхвърли боклука!

Време е някой да изхвърли боклука! Това разгласи партията на Слави Трифонов „ ИТН ” в остра декларация в Народното събрание. Тя бе прочетена от зам.-председателя на Народното събрание Виктория Василева, до момента в който в пленарна зала соцлидерът Корнелия Нинова излагаше претенциите на Българска социалистическа партия за третия мандат.

Много са ни подценили, в случай че са считали да ни пречупят душевен, да ни омаскарят. Омаскарихте себе си!, съобщи Василева. И добави: „ ИТН ” е идея, която е доста по-голяма от мен и моите сътрудници, и тя ще бъде жива. ”.

„ ИТН ” разкри в декларацията си претенциите, които са имали „ Демократична България ”, „ Изправи се БГ! Ние идваме ” и Българска социалистическа партия по време на диалозите за кабинет. През цялото време желали „ различен диалог ” – за министерствата и регулаторите, които ще овладеят.

Парламентаризмът за тях се показва в репликата: Обещайте му нещо на Христо, след това няма да го извършите. Свежда се до: Моля ви, направете нещо, тъй като в идващия парламент няма да влезем, разкри Василева. И заяви за какво не е подписано съглашение по постигнатите цели: Христо Иванов няма да се подпише под едно съглашение с Мая Манолова. Мая Манолова не желае да подпише под едно съглашение с " Българска социалистическа партия за България ". " Българска социалистическа партия за България " не приема съглашение, подписано единствено от партиите на митинга. Всички дружно няма да подпишат общо съглашение, само че в случай че чуят даже за подписано двустранно такова, се отдръпват.

Ето цялостния текст на декларацията на „ ИТН ”:

От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кои по какъв начин се прави. Те били движимости в тази работа.

Нека да ви кажем по какъв начин ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се показва в това да приказват едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си.

Парламентаризмът се показва в репликата: Обещайте му нещо на Христо, след това няма да го извършите.

Свежда се до: Моля ви, направете нещо, тъй като в идващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е имитация от вида: Махнете този. Сложете който и да е, единствено махнете този.

Парламентаризмът е подготвеност на един човек да се жертва за министър, единствено дето никой не го е канил.

Това е техният парламентаризъм, само че не е нашият. И в никакъв случай няма да бъде.

За тях е безсрамие, че предложихме държавно управление с 65 народни представители. Не беше ли безсрамие от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да създадем държавно управление, и то без условия. Защото се опасяваха от избори.

Твърдят, че приказваме безочливо и безогледно. Не, ние просто сме почтени и същински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи изречения.

Очевидно е, че не са привикнали на подобен език и такова държание. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за авансово договаряне на порциите.

Никога същински не са желали диалог за политики. Някои от тях го потвърдиха с формалното си присъединяване в срещите на експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и въздействие.

През цялото време чакаха този диалог - другият. Кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от Има Такъв Народ. Това ги докара до полуда.

Никога не са желали съглашение с Има Такъв Народ. Доказаха го всички с взаимно изключващите се условия, които сложиха: Христо Иванов няма да се подпише под едно съглашение с Мая Манолова. Мая Манолова не желае да подпише под едно съглашение с " Българска социалистическа партия за България ". " Българска социалистическа партия за България " не приема съглашение, подписано единствено от партиите на митинга. Всички дружно няма да подпишат общо съглашение, само че в случай че чуят даже за подписано двустранно такова, се отдръпват.

Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!

Колкото и да обикалят телевизионните студия, няма по какъв начин да изтрият срама от лицето си. Само се вижда по какъв начин от ден на ден им пресъхват гласчетата от изречените лъжи. Безпомощни са да обяснят и да оправдаят лицемерието си.

В последното издание на " Панорама " по Българска национална телевизия госпожа Дончева сподели: " Аз не съм сюрпризирана от нищо. Най-малко съм сюрпризирана от българския народ. Той е податлив да взима странни решения, екстремални, безусловно скарани със здравия разсъдък. Лидерите няма потребност да водят почтена акция. Няма кой да повярва на почтена акция. Няма кой да повярва на почтена акция. Повтарям го два пъти, да не би някой да не го е чул.

Искам да кажа на госпожа Дончева, че има кой да повярва на почтена акция и тя ще го разбере напълно скоро.

Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното – държат си на думата.

Накрая желая да благодаря на всички, които се сплотиха в омразата си към истината. Благодарение на невижданите офанзиви и напън, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на Има Такъв Народ са още по-единни и решителни.

Много са ни подценили, в случай че са считали да ни пречупят душевен, да ни увиват и омаскарят. Омаскарихте себе си!

ИТН е идея, която е доста по-голяма от мен и моите сътрудници, и тя ще бъде жива.

Време е някой да изхвърли боклука!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР