Време е нещо да се свърши в тази държава. Време

...
Време е нещо да се свърши в тази държава. Време
Коментари Харесай

След като говори за убийствата във Варна, Иван Гешев продължи: Прибрахме мутрите, които не са пипани в целия преход, а за ТАД Груп...

Време е нещо да се свърши в тази страна. Време е да спре да се краде и е време нещо да се промени. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев след брифинг във Варна по повод разкриването на две брутални убийства, написа Блиц. 

" Ние живеем в свободна страна. Всеки има право на мнение. Това че една дребна извънпарламентарна партия не ме харесва, е очевидно. За мен е значима оценката на елементарните български жители и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е значимо прокуратурата да работи интензивно, да увеличи доверието и да заличи чувството за липса на правдивост ", сподели той.

Относно това, че е именуван " новата бухалка на ръководещите ", зам.-главният прокурор съобщи: " Такива избрания и етикети са доста лесни. Те се употребяват нормално когато нямаш някакви причини. Този вид избрания излъчват изтощение и завист ".

На въпрос дали чака нови офанзиви и компромати Гешев отговори: " В една телевизия аз споделих какво и за какво ще се случи. И то се случи. Гледайте и наблюдавайте ".

Запитан за какво прокуратурата през последните дни популяризира данни на настоящо следствие в тази ситуация " ТАД Груп ", той отвърна: " Причината е, че българските жители имат право да знаят и да бъдат осведомени.

Не може да приказва единствено тайната страна, приказвам за отбраната, подсъдимите, обвинените, както и да се настояват неща, които са надълбоко погрешни.

Аз употребявам термина " неистина ". Време е, когато умишлено се манипулира обществото, българската прокуратура да застане на мястото си и да излъчи обстоятелства и условия ".

" В рамките на едно висящо досъдебно произвеждане информация се дава единствено с позволение на прокурора, както е постъпено в този случай за да не се употребява това за клевети, макар че то се употребява. Тази информация е давана, откакто е показана в съда и откакто съдът я е осъдил и се е произнесъл.

Така че професионален проблем няма. Това че на някого не му харесва истината, не е проблем на прокуратурата ", добави Гешев.

" Прокуратурата няма за какво да се свива и да мълчи, в случай че не е отговорна. За какво сме отговорни?

За това че арестуваха най-голямата група за телефонни измами и за един месец съвсем нямаше телефонни измами в страната? За това че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия преход?

За това ли би трябвало да се сърдим? Прокуратурата би трябвало да излиза и да пази правата на жителите и потърпевшите и ясно да показва позицията си и да не се опасява. Ние това вършим ", сподели зам.-главният прокурор.

" Няма чадър над никого и мисля, че го виждате през последните три години. Резултатът от тези избрания и нещата, които се случват, е тъкмо това.

Прокуратурата работи интензивно и няма чадър над никого. Засегнаха се доста забавни и това е естествена реакция. Вие очаквате да са удовлетворени тези хора, които вместо да си качват парите, ги смъкват. Очаквате те да не одобряват своя защитна позиция? ", запита Гешев.

На въпрос дали, в случай че някой от ръководещата коалиция изрично бъде махленски в някакво закононарушение, това ще бъде ли изнесено от прокуратурата, той отговори: " Естествено. Ще се върна няколко месеца обратно.

Вижте какъв брой кметове от ГЕРБ са не къде да е, а в ареста. Ще припомня за кмета на Божурище. Така че чадър няма. Това че някой импровизира тези обстоятелства по метод, който му изнася, е различен въпрос ". 

" Прокуратурата е страна в един развой. Тя е против някого. Другата страна са обвинените и подсъдимите. Те няма по какъв начин да са удовлетворени от нашата работа.

Не може всички да са удовлетворени от прокуратурата. Въпросът е да са удовлетворени българските жители и обществото, да пазиме правата им.

Единственият, който може да каже дали сме прави ние или те, е съдът. Ние реализираме обвинителната си функционалност, не можем да бъдем сатанизирани за това че работим за българските жители ", добави Гешев. 

Помолен от журналистка да разяснява случая с Пламен Георгиев и терасата, той съобщи: " Искате да правя инспекции за балкони и тераси ли? И това ли би трябвало да прави прокуратурата? Какво общо има работата му като държавен чиновник с терасата му?

Вие, в случай че имате противозаконна тераса, ще ви уволнят ли от вашата работа? Това е проблем на общинската администрация.

Не може всички проблеми в страната да се трансферират на прокуратурата. Разбирам че желаете някак да кажете, че прокуратурата е отговорна за терасата на господин Георгиев, само че сега, в който породи казусът, той не беше в прокуратурата ". 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 22 секунди) Рейтинг: 164124 | Одобрение: 20974 Комунягите нещо не го харесват, значи е верният човек за поста.Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL) //// Родствени страни към Балканите: BG, ROUM, MK, HR, HU, AL, KOS. По света наши родственици: TAT, DAG, IR, AFG. HTTP://protobulgarians.comShqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM