Време е кметовете да си ъпдейтнат ситуацията – разследванията вече

...
Време е кметовете да си ъпдейтнат ситуацията – разследванията вече
Коментари Харесай

Спецпрокурор номер 1 предупреди всички кметове да си ъпдейтнат ситуацията

Време е кметовете да си ъпдейтнат обстановката – следствията към този момент не се вършат от локалната прокуратура, локалната полиция, а от Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Той приказва по отношение на следващата интервенция под управлението на Спецпрокуратурата – тази в Червен бряг.
Доколкото се сещам, предстоят евроизбори. От една година проверяваме кметове, това не е първият случай, сподели още прокурорът. Гешев акцентира, че от години хората, живеещи в по-малки обитаеми места добре виждат какво се случва – по-добре, в сравнение с в София, където мащабът бил по-голям - и при тях се натрупва възприятие за неправда. Обвинителят обаче не разяснява съответно дали има помощ от локална прокуратура и полиция за случаите като Червен бряг, за които към този момент имаше арести.
Случаят " Червен бряг "
Гешев уточни, че са претърсени жилища поради данни за закононарушения по работа. Конкретно обвинен е кметът на Червен бряг Данаил Вълов, който пристигна на власт с поддръжката на АБВ. В идващите дни, най-вероятно на следващия ден (21 март), ще стане ясно какви обвинявания ще бъдат повдигнати. Гешев обаче не беше напълно сигурен какъв брой са задържаните в този момент – по думите му, " доколкото му е известно ", става въпрос за шестима арестувани, всичките чиновници от общината в Червен бряг. Те са с администартивно задържане по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Зам.-главният прокурор сподели и, че една от линиите на разледване е предаване на " Господари на ефира " от 7 май, 2018 година – за социална поръчка по програмата " Топъл обяд ". Накратко задачата била поръчката да бъде извоювана от избрана компания, както било в доста общини. АДФИ е направила инспекция на тази поръчка. А Гешев добави в картината и журналиста Христо Гешов, който беше пребит преди време и твърди, че е поради неговата журналистическа активност във връзка с общинските управляващи. От Гешов са взети показания.
" Пари има, само че се краде доста ", заключи Гешев с уточнението, че не визирал Вълов, с цел да му отбрани конституционните права (презумпцията за невиновност преди да има правосъдна присъда).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР