Вредни храни няма - просто всичко трябва да е с

...
Вредни храни няма - просто всичко трябва да е с
Коментари Харесай

Храните, които ни оставят гладни

Вредни храни няма - просто всичко би трябвало да е с мярка. И въпреки всичко, добре знаем, че има храни, които не ни засищат. Наричаме ги " Лапнеш нещо - няма нищо ". Човек яде, яде, а все не усеща задоволеност. " Празни калории " - висока числена стойност, само че хранителната им стойност е ниска. В класацията на WebMD първото място заемат

кроасаните

" Да, само че французите... " Французите са друга работа - те се тъпчат с кроасани, само че са със стройни тела. Истината е, че съблазнителните лъскави кроасани дават повече калории, в сравнение с възприятие за задоволеност. Затова от WebMD предлагат като здрава закуска бъркано яйце и препечена филийка пълнозърнест самун.

Друга храна, която може да ни остави гладни е

нискомасленото кисело мляко

Колкото по-дълго човек дъвче храната, толкоз повече тя го удовлетворява. По този аршин киселото мляко получава ниска оценка. А версията с ниско наличие на мазнини постоянно има " подмолен " детайл - подсладителите. Затова експертите по хранене предлагат да се употребява пълномаслено кисело мляко с плодове и ядки.

Кексчетата

които и в България към този момент по модерному се назовават... мъфини. Та, мъфините са цялостни с рафинирано бяло брашно, захар и мазнини - съвършен метод човек да се натъпче с калории, без да задоволи глада си.

Белият ориз

може да скрои неприятен номер на кръвната захар, без да ви засити. Затова експертите по хранене предлагат ориз басмати или кафяв ориз.

Яйчените белтъци

Ако се откажете от жълтъка, с цел да загубите калории, няма да се почувствате сити, предизвестяват от WebMD и изясняват, че точно жълтъкът е " цялостен протеин " на природата с помощта на аминокиселините, които тялото употребява за създаване на кафези. А и последните изследвания демонстрират, че количеството на наситени мазнини и холестерол в цяло яйце не вредят на здравето.

В плодовия сок

няма нито една фибра от плодовете, от които е пристигнал. Само една от изгодите от растителните фибри - оказват помощ за работата на червата (като средство против запека). Да не приказваме и като метод за предотвратяване от диабет и сърдечни болести. Затова ябълките и гроздето да вземем за пример ни карат да се почувстваме сити, за разлика от сока им.

Не на последно място са

пържените картофки

Те имат повече мазнини и сол от варените или печените. И тук да напомним нещо, което преди време българска ендокриноложка сподели пред ДУМА: един недопечен 75-грамов картоф има 55 калории за сметка единствено на глюкозата в нишестето. Когато се изпържи, от 75 г става 35 г, а калориите стават 90, като се направи на чипс - 25 г и 145 калории. С 25 г чипс усещате стомаха си празен, а калориите са 3 пъти повече.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР