Врчанин с инициали П.Г. е предаден на съд за това,

...
Врчанин с инициали П.Г. е предаден на съд за това,
Коментари Харесай

Изправят пред съда врачанин, блъснал и убил велосипедист

Врчанин с букви П.Г. е предаден на съд за това, че блъснал и умъртвил велосипедист, научи BulNews.bg.
Случката е станала към 10 часа сутринта на 15 юли предходната година. Обвиняемият Г. управлявал лек автомобил „ Ауди “, като се прибирал от село Тишевица в посока Враца. Участъкът от пътя бил прав, с естествена видимост, равен асфалт. Водачът карал със скорост от 97.78 км/ч, при ограничаване от 70 км/ч.
В дясната лента се движела колона леки и товарни коли, а в дясната била подхваната маневра „ изпреварване “ от два пътуващи един след различен коли, като вторият от тях бил на обвинения П.Г. В лявата част на пътя, наоколо до банкета, попътно се движел велосипедист. Бил без светлоотразителна жилетка и леко криволичел.
Първият автомобил понижил скоростта и се отклонил надясно, с цел да си обезпечи задоволително странично разстояние при изпреварването на велосипедиста. В същото време обвиненият Г., неспазвайки нужната отдалеченост и с превишена скорост, за да не блъсне колата пред него, подхванал спешно прекъсване. Едновременно с това той завил наляво и блъснал велосипедиста, който паднал върху предната част на колата на обвинения и най-после бил отритнат върху пътното платно.
Свидетели на пътно-транспортното произшествие алармирали органите на Министерство на вътрешните работи и Спешна здравна помощ. Пристигналият на място лекарски екип установил гибелта на потърпевшия велосипедист.
От направената в хода на досъдебното произвеждане съдебно-химическа експертиза се открива, че в кръвта му е имало съществуване на етилов алкохол 1,43 %. Смъртта му се дължи на съчетана контузия – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, довела до положение, несъвместимо с живота.
Изводът на тройната съдебно-автотехническа експертиза е, че при скорост от 97,78 км/ч така наречен „ рискова зона за прекъсване “ е 86,87 м, а при оптимално позволената от 70 км/ч надлежно 52,25 м. Движейки се с превишена скорост и неспазвайки нужната надлъжна отдалеченост, лидерът самичък се е сложил в невъзможността да предотврати ПТП.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР