Връзката на Григор Димитров с Мастърс надпреварата в Маями определено

...
Връзката на Григор Димитров с Мастърс надпреварата в Маями определено
Коментари Харесай

Нови върхове: Григор вече е сред най-успешните активни играч в историята на сериите Мастърс

Връзката на Григор Димитров с Мастърс конкуренцията в Маями несъмнено не беше от най-хубавите през времето на неговата професионална кариера. Българинът доближи до първия си осминафинал на сходно равнище точно във Флорида, когато записа първата си победа над представител на топ 10, надигравайки Томаш Бердих. Тогава едва ли 20-годишният Григор си е представял, че ще би трябвало да чака цели 13 години, с цел да усъвършенства това свое достижение.

Както обаче са споделили хората, то по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, а и всичко това е белег за страхотното спортно дългоденствие на нашия съотечественик, който продължава да доближава до нови върхове и на съвсем 33-годишна възраст. Още по-впечатляващото е, че по този начин Григор към този момент е влизал в 1/4-финалите на всяка една от деветте съревнования в Мастърс " сериите " и не е бил най-малко 1/2-финалист само в Мадрид и Маями.

Така Димитров към този момент е в елитната компания на Новак Джокович, Рафаел Надал, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Марин Чилич, Доминик Тийм, Анди Мъри и Гаел Монфис, които са останалите осем дейни играчи достигали финалната осмица на цялостния пакет от " Мастърс " шампионати и също така родният ни представител е първото име, което влиза в този клуб от 3 години насам.

In good company
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР