Връзката между бабите, дядовците и внуците винаги е била особена.

...
Връзката между бабите, дядовците и внуците винаги е била особена.
Коментари Харесай

Писмо до внука ми сближава поколенията в Чехия, Полша и Германия

Връзката сред бабите, дядовците и внуците постоянно е била особена. Международен план си слага за задача да разбере какви послания има златното потомство към младите. Той се назовава " Писмо до внука ми ", участниците са от Чехия, Полша и Германия.

Една от библиотеките в чешката столица Прага е хазаин на конференция, част от плана " Писмо до внука ми ". Тук са главните участници в него - бабите и дядовците, и внуците. Както проличава и от името - задачата е възрастните да предадат мъдростта и знанията си на младите. Забележителното е, че и двете страни гледат съществено на това занятие. У младите няма подигравка, а хората в зрелост с наслада споделят опита си.
" Мисля, че възрастните са доста опитни и мъдри, и това може да ми бъде от изгода, мога да почерпя от техния опит. " Мари Хаисова, участник в плана: Проектът беше отлична концепция. И както нормално - гениалните хрумвания са елементарни. Сега ние сме забележими. След избрана възраст ние ставаме невидими за обществото - в този момент обаче излязохме на ярко и разкрихме капацитета си.
До момента чешките баби и дядовци са написали 60 писма, оценени са 47 от тях. По-активни се оказват дамите, които са написали 39 послания, а господата - 8. Тези мъдри бисери ще бъдат съхранени като списък.
Луси Неквасилова, представител на фондация, ангажирана с плана: Ще запазим тази неповторима сбирка от писма като национална хроника, като електронен списък, като свидетелства за ежедневните събития от живота.
Освен пенсионери от Чехия, в плана вземат участие и групи от Полша и Германия. За участниците, с изключение на възрастта, няма други критерии. Не е наложително да имат внуци, писмата мога да са адресирани до мислени деца.

Оказва се, че " Писмо до внука ми " и опцията да се споделя мъдрост има благоприятен здравословен и лечебен резултат. За получателите е източник на познание и скъп опит от първо лице, който ще подкрепи личностното им израстване. За подателите - опция да споделят, да бъдат потребни и значими.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР