Връзката е очевидна – това разследване, което се отнася към

...
Връзката е очевидна – това разследване, което се отнася към
Коментари Харесай

Журналист за проверяваните тецове: Те функционират като екологични бомби

" Връзката е явна – това следствие, което се отнася към една компания верификатор на парникови газове - Джи Ем Ай Верифай. Tова следствие беше оповестено в колаборация с наши сътрудници от италианска медия. То е част от огромно следствие на активността на тези тецове. Христо Ковачки ги има през офшорни компании ".

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио журналистът Димитър Стоянов по отношение на оповестената от Европейската прокуратурав понеделник вечертамащабна акция в България по информация за осъществени измами за милиони евро, свързани с недеклариране на излъчвания на парникови газове.

Обект на следствието е частна компания, отговаряща за инспекцията на излъчванията на парникови газове от тецове и топлофикации в България. Компанията е обвинена за показване на подправени отчети до способените национални органи, само че името ѝ не се загатва.

Проверки се правят в няколко въглищни електроцентрали и топлофикационни сдружения. Сред тях са Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", " Брикел " и " Марица-3 ". И трите централи се свързват с предприемача Христо Ковачки, който публично се води техен съветник. Освен това текат инспекции в топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас, които също имат връзка с енергийния необут.

По тематиката алармират медии, деятели, и политици от години, и въпреки и тецовете неведнъж да са били глобявани и краткотрайно запечатвани поради превишаване на нездравословните излъчвания, съдилищата в страната постоянно са се произнасяли в тяхна изгода.

" Всеки може да твърди каквото пожелае. Ние работим с обстоятелства. Нашите обстоятелства сочат, че може да се допусна, че действителният притежател на тези сдружения е той, в което в действителност единствено по себе си няма нищо неприятно, тъй като той е един от огромните специалисти, има уместно обучение. Всичко би било прелестно, в случай че тези топлоцентрали действаха по един безупречен метод. За страдание те действат като екологични бомби в огромната си част ", разяснява още Димитър Стоянов.

" Започнахме с следствие за изгарянето на боклуци и след него беше натрапен мораториум на горенето на боклуци. След това достигнахме до данни, че се управляват измерванията на парникови газове ", обяси още журналистът.

Той бе безапелационен, че имастрашно доста смущаващи обстоятелства и условия.

" Ние сме в обстановка, в която можем да виждаме данните и можем да допускаме, само че не можем да твърдим с увереност. Ние не сме оторизирани да дадем тази експертиза, само че не е нужно да сме специалисти астрономи, с цел да забележим, че слънцето изгрява ", уточни още Стоянов.

" Ние това още в 45-ото Народно заседание го показахме, че Българската организация по акредитация би трябвало да реализира по-засилен надзор върху тези предприятия и верификаторите. Този сигнал изчезна, тъй като очевидно страната е съгласно повелията на някого ", съобщи Сандов.

" Независимо, че е обществена загадка, че тези предприятия са свързани с Христо Ковачки, хората, които са в системата, знаятче зад тях стои той.Сега Европейската прокуратура идва и проврява всички сдружения, свързани с Христо Ковачки. Това е империя от тецове и топлофикации. Това демонстрира, че нашата страна евентуално упражнява чадър, най-малкото тъй като част от тези обекти са част от националната сигурност ", разяснява още Борислав Сандов.

Димитър Стоянов от своя страна уточни, че се стремида нямаочаквания, " тъй като е прекомерно наивно, откакто толкоз пъти сме имали упования и нищо не се е случило ". Той изрази вяра да има господство на правото един път и тази традиция да се сътвори в България.

" Проблемът е, че в прокуратурата имаме едно управление, което е меко казано подвластно, което не разрешава следствието на олигарси, за които имаме данни, че са свързани със мощните на деня, за които можем да предположим, че са свързани с Борисов и Пеевски. За мен огромният проблем не се корени в това, че се следствието се водиот българи ", сподели още журналистът.

" Европейската прокуратура дава лъч вяра, тъй като като че ли негодните прокурори напущат това звено и Кьовеши ще бъде принудена да направи нов реподбор. Това е един самобитен натурален асортимент ", на мнение е Димитър Стоянов.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР