Враца. Във връзка с падналите проливни валежи, през изминалото денонощие

...
Враца. Във връзка с падналите проливни валежи, през изминалото денонощие
Коментари Харесай

Враца: Наблюдава се покачване на нивата на всички реки на територията на областта, няма опасност за населението и предпоставки за разливи

Враца. Във връзка с падналите проливни превалявания, през миналото денонощие се следи повишаване на равнищата на всички реки на територията на област Враца. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Враца . Покачено е равнището на р. Искър, като към 13.00 часа през днешния ден при село Ребърково в община Мездра се следи лек спад. Няма наранени жилищни територии и инфраструктура, нищожен разлив се следи върху пасища и мери.
Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски, дружно със старши комисар Цветелин Стоянов – шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Враца и комисар Николай Димитров, шеф на ПБЗНП – Враца направиха оглед на поречието на р. Искър в рамките на област Враца. Те установяваха, че все още няма заплаха за популацията и действителни предпоставки за разливи. Мостовете при село Струпец и село Радовене в община Роман имат нужната проводимост за оттичане на водните маси.
Река „ Огоста “ при село Хайредин е достигнала най-високото си равнище, като тук-там има залети аграрни площи. Река „ Скът “ обикновено оттича водните маси. По нейното поречие няма сериозни равнища. Река „ Ботуня “ е излязла от коритото си в извънурбанизираната територия на град Криводол, като е заляла пасища и мери.
Язовирите на територията на област Враца са под наблюдаване, като няма сериозни равнища в резултат на превантивно обезпечения свободен размер.
Временно беше лимитирано придвижването на път Горно Пещене – Враца. Движението се е осъществявало в една лента поради наводнен сектор. Поради паднала скална маса е наложено ограничение на придвижването на път Срупец - Синьо Бърдо. Районът е обезопасен, като община Роман подхваща ограничения по почистване на скалната маса.
Във връзка с метеорологичната конюнктура и предстоящите превалявания от дъжд, продължава 24-часовият надзор и наблюдението на язовирите и реките на територията на област Враца от страна на оперативното звено на Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ – Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР