Вратарят Тибо Куртоа на практика донесе точката на Реал Мадрид

...
Вратарят Тибо Куртоа на практика донесе точката на Реал Мадрид
Коментари Харесай

Вратар подаде за гол на Реал Мадрид

Вратарят Тибо Куртоа на процедура донесе точката на Реал Мадрид в гостуването на Валенсия за крайното 1:1, споделя Gol. Белгийският вратар на столичани бе в основата на изравнителния гол в 95-та минута, откакто негов удар с глава бе избит от стража на гостите, а при добавката Карим Бензема направи 1:1.

Преди това Карлос Солер бе дал задатък на домакините в 78-та минута и изглеждаше по този начин, че Реал ще влезе в дербито с Барселона след загуба. Късната драма обаче донесе точката на столичани, които пък не съумяха да се възползват от равенството на Барса против Реал Сосиедад през вчерашния ден.

Така преди огромното дерби на Испания в сряда Барселона и Реал имат равни точки на върха в класирането - по 35, само че каталунците са първи поради по-добрата си голова разлика. Валенсия пропусна да влезе в топ 6 и е на 8-ма позиция с 27 т.

Двубоят стартира равностойно, като в началните минути гостите пробваха шанса си с далечни удари. Изстрели на Валверде и Тони Кроос обаче бяха парирани от Хауме. Вратарят на Валенсия избави и лек удар на Карим Бензема.

Първата по-изгодна обстановка за домакините се откри пред Феран Торес. В 17-та минута крилото навлезе в наказателното поле при една бърза контраофанзива, обърна се около Рафаел Варан, само че стреля право в ръцете на Куртоа. След половин час игра Феран бе още по-близо до гола, откакто засече с глава центриране на Гая отляво. Топката обаче мина над вратата.

Още в началните минути на второто полувреме домакините пропуснаха най-чистото състояние в мача досега. Много рисковият Феран Торес се възползва от падение на Серхио Рамос и изскочи самичък против Куртоа. Белгиецът обаче отрази удара в краката му.

Последва надхитряне сред двата тима, които не желаеха да рискуват доста. В 66-та минута Родриго Морено се размина на сантиметри от това да засече остро центриране пред вратата на Реал, а малко по-късно наставникът на гостите опита да освежи офанзивата си с стартирането в игра на Гарет Бейл и Винисиус.

Малко по-късно, в 73-та минута, Карим Бензема изскочи на стрелкова позиция и оставен самичък фронтално против вратата на границата на наказателното поле реши да подава. Пасът към Винисиус обаче пристигна дълъг и заплахата мина.

Така се стигна до 78-та минута, когато Карлос Солер “взриви ” трибуните на “Местая ”. Домакините построиха светкавична контраофанзива, Даниел Вас се бе озовал на дясното крило и пусна изострен пас към границата на вратарското поле. Там Солер бе оставен безусловно самичък и технично насочи топката под гредата за 1:0.

До края “прилепите ” бранеха с всички сили нежната си преднина, а в 4-та минута на добавеното време изравнителен гол на Лука Йович бе анулиран поради засада. Серхио Рамос смъкна топката с глава към сърбина, който невъзмутимо осъществя, само че бе в нередовна позиция.

Драмата обаче не бе свършила. В 95-та минута след центриране от ъглов удар Тибо Куртоа нанесе страховит удар с глава, който бе отхвърлен от Хауме. Последва безредие, при което Карим Бензема забоде топката под гредата за 12-тия си гол в Ла Лига този сезон. Французинът се изравни с Лионел Меси при голмайсторите в шампионата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР