Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон за пореден път защити бившия

...
Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон за пореден път защити бившия
Коментари Харесай

Буфон не спира да брани Конте: Всички от Юве му дължат само респект

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон за следващ път отбрани някогашния си ментор в клуба Антонио Конте поради сериозния негативизъм към него измежду почитателите. Италианският деец беше безапелационен, че Конте заслужава единствено и само почитание от „ бианконерите”, въпреки и сега да води огромния зложелател Интер.

Преди отминалия неотдавна мач сред двата отбора – извоюван с 2:1 от Ювентус на „ Джузепе Меаца” – над 15 хиляди последователи на торинци желаеха с петиция да се отстрани звездата на Конте от Алеята на славата на „ Ювентус Стейдиъм”. Тогава 41-годишният Буфон отбрани обществено някогашния италиански селекционер и не счита да трансформира гледището си.

„ Обичам Конте. Той първо ми беше съотборник, капитан, а след това треньор в Юве и националния тим. Познавам индивида и професионалиста, тъй че в никакъв случай не бих могъл да го обвинявам за каквото и да било. Той разполага с безподобен професионализъм и почтеност, когато би трябвало да ръководи тима. Способен е да те научи на футбол”, разяснява Буфон.

„ Конте в действителност не спи нощем, в случай че неговият тим не играе по този начин, както той желае. Разбирам почитателите на „ бианконерите”, които са разочаровани, само че те би трябвало да изхождат от концепцията, че човек като Антони би трябвало да бъде почитан, тъй като даде всичко от себе си за Ювентус и реализира страхотни резултати.”

„ Изборите му подлежат на спор, само че това, което даде и получи в Ювентус, беше специално”, съобщи Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР