Вратарят на ЦСКА - София Густаво Бусато сподели очакванията си

...
Вратарят на ЦСКА - София Густаво Бусато сподели очакванията си
Коментари Харесай

Бусато: Искам историята ми в ЦСКА да продължи, срещу Базел трябва да сме безгрешни

Вратарят на ЦСКА - София Густаво Бусато показа упованията си за първия плейофен мач от Лигата на конференциите против швейцарския Базел. Бразилецът описа за моментната обстановка в „ аления “ отбор, за разликата в работата на Стойчо Младенов и Саша Илич, както и за борбата за вратарския пост със своя съотборник Димитър Евтимов. Бусато приказва още за обрата против Сейнт Патрикс и за прекараното си време на стадион „ Българска войска “.

„ В момента всичко в клуба се развива доста добре. Намираме се в добър миг от развиването ни и сме щастливи. Надявам се обаче да реализираме доста по-големи триумфи. Също по този начин се старая да оказвам помощ на ЦСКА. Саша Илич е доста придирчив старши треньор. Иска от нас непрекъснато да се подобряваме. Личната ми задача е да заставам доста покрай отбраната и да им оказвам помощ при изнасянето на топката. Все още би трябвало да свърша доста работа в тази тенденция. Изисква се да бъда съсредоточен, с цел да оказвам помощ на тима “, изясни Бусато.

„ За мен най-важният фактор е нападението. Когато атакуващите футболисти пресират, оказват помощ и на бранителите. Тяхната задача е да стоят по-високо. Един тим не се пази от голове единствено със бранителите. Много значима е синхронизацията сред всички линии “.
 Саша Илич: Трябва да играем мъдро, тъй като всичко ще се реши идната седмица Саша Илич: Трябва да играем мъдро, тъй като всичко ще се реши идната седмица
„ Всеки треньор има свои хрумвания и собствен метод на игра. Стойчо има своя идея, които в действителност беше малко по-различна. Но пък той реализира своите триумфи. Сега Саша постанова личния си метод на игра. Надяваме се, че той ще ни докара до триумфа. Треньорът постоянно ни споделя, че без значение кой играе, би трябвало да даде своя отговор на терена. Няма значение дали е българин, италианец или бразилец. Ние всички сме един тим. Играем 20-30 души. Някои са млади, други по-опитни, само че това няма значение. Всички ние пазиме достойнството на ЦСКА и това е на първо място “, акцентира Бусато.

„ Когато дойдох тука преди 4 години, всички ми помогнаха да се приспособявам. По същия метод аз се пробвам да оказвам помощ на новите чужденци. Често се майтапя, че клубът ми дължи % от продажбата на Жорди Кайседо. Когато той пристигна, се съмняваше в себе си, само че по-късно закупи убеденост. В момента обстановката е същата с Морено и Гарсес, които последователно прогресират. Чувствам, че в действителност им оказвам помощ в развиването. Старая се да съм потребен за тях както на терена, по този начин и в всекидневието “.

„ Времето в ЦСКА е един прелестен интервал от живота ми. Поради тази причина преподписах в клуба. Искам тази история да продължи. Тя ще остане вечно, даже след 100 години. Това е най-важното “.
 Амос Юга: Знаем какво би трябвало да създадем, не ни би трябвало спомагателна мотивация Амос Юга: Знаем какво би трябвало да създадем, не ни би трябвало спомагателна мотивация
„ С Димитър Евтимов сме дружно толкоз дълго, тъй като реализираме своите резултати. Винаги би трябвало да почитаме и поддържаме този, който играе. Помагаме си всеки ден и на всяка подготовка. Целта ни е този, който е на терена, да пази уместно цветовете на ЦСКА. Той е с доста огромен капацитет. Аз приказвам всеки ден с него и го увещавам да работи интензивно в тренировките. Приказките за безграничния му гений от време на време могат да му попречат. За да играе в ЦСКА, той би трябвало постоянно да е в оптимална форма. Стоян Колев има доста значима роля в подготовката на вратарите. Знам, че има доста огромни триумфи. Сега дружно се опитваме да ги достигнем. Когато аз се усещам добре, той се усеща добре. Когато съм зле и той е зле. Благодаря му за всичко, което прави за мен “, сподели бразилският пазач.

„ В нито един миг не се съмнявахме в себе си. Загубихме у дома поради една неточност, която се случва във футбола. Знаехме, че в случай че във втория мач играем нашия футбол, ще обърнем развоя на събитията. Беше мъчно, само че успяхме. Сега задачата още веднъж е да стигнем до груповата фаза. Никой не вярваше в това, което постигнахме. Много хора не имат вяра в ЦСКА и този път. Същите не имаха вяра и против Сейнт Патрикс. Само че ние сме единно семейство и това не зависи от резултата. Знаем, че ще продължим да бъдем мощни “.

„ Срещу Базел постоянно е мъчно. Те имат доста качество в състава си. Няма чак такава разлика дали ще бъде в един, или в два мача. Те са тим на друго равнище. Това, че тогава ги победихме не значи, че и в този момент ще го създадем. Трябва да изиграем два съвършени мача, с цел да имаме триумф. Това беше сбъдната фантазия. Радост, която не мога да обясня. Всички мечтаеха за този триумф и ние го постигнахме. Сега имаме късмет да повторим това достижение. Трябва да се забавляваме и да играем с въодушевление. Ще се опитаме да играем, както знаем. Дано бъдещето ни се отблагодари “, пожела си Бусато.
 Призив от “Армията ”: ЦСКА е евробоец, само че не може без своята войска Призив от “Армията ”: ЦСКА е евробоец, само че не може без своята войска
„ Срещу Виктория (Пилзен) играхме реванша в София. Загубихме в първия мач, само че спечелихме втория. Сега против Сейнт Патрикс беше противоположното. Допуснахме проваляне в първата среща тук, само че пък обърнахме в Ирландия. Всичко е 50:50. Някои ще кажат, че е по-добре да гостуваме в реванша, други противоположното. Това е играта… “.

„ Всеки който играе в Базел, има невероятни качества. Трудно можем да разпознаваем единствено един футболист. Те са невероятна група “.

„ Това е минало. Да, положително, само че въпреки всичко е в историята. Настоящата ми цел е да повторя това в бъдеще. Когато се прибера у дома, на смешка жена ми се кара и ме пита по кое време ще спася още някоя дузпа. Трябва да работя непрекъснато, да съм в добра форма и да се представям сполучливо. Само по този начин ще продължа да избавям дузпи “, съобщи Бусато.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР