Вратарят на Пари Сен Жермен и националния отбор на ИталияДжанлуиджи

...
Вратарят на Пари Сен Жермен и националния отбор на ИталияДжанлуиджи
Коментари Харесай

Донарума: Трудностите през миналия сезон ми помогнаха да се подобря

Вратарят на Пари Сен Жермен и националния тим на ИталияДжанлуиджи Донарума съобщи, че конкуренцията с Кейлор Навас в тима му е помогнала да напредне и добави, че треньорът на вратарите на ПСЖ и Джанлуиджи Буфон са двете аргументи той да реализира прехвърлянето си от Милан. Донарума напусна Милано преди година и половина и се причисли към парижани. От началото на сегашния сезон той се утвърди като титуляр на вратарския пост във френския първенец.

„ Когато дойдох, желаех само да давам всичко от себе си за клуба и да печелим колкото е допустимо повече. Миналият сезон ми оказа помощ извънредно доста, и то най-много компликациите “, разяснява италианецът пред вестник L’Equipe. „ Кристоф Галие откри очевидна подчиненост от началото на този сезон и му благодаря да доверието. Миналата година значимото беше да съм подготвен всякога, когато играя, и моето отношение беше такова. Въпреки че беше мъчно, сходен опит оказва помощ изключително когато си млад “, съобщи още Донарума.

Доскорошният му съперник Навас мина в Нотингам Форест чартърен през януарския трансферен прозорец. „ Ние сме две положителни момчета, разбирахме се, само че от време на време беше мъчно. Опитвахме се да оказваме помощ на тима, което е единственото значимо нещо. Не става дума единствено за мен, а за целия отбор “, продължи 23-годишният пазач. По мотив аргументите да избере ПСЖ да продължи кариерата си, Донарума описа: „ Познавах треньора на вратарите Джанлука Спинели и това имаше значение. Той бе значим за моя избор и към момента е. Джанлуиджи Буфон ми сподели единствено хубави неща за Париж и тима. Имам доста мощна връзка с него и той се радва за мен. “

Колкото до отпадането в шампионата за Купата на Франция след провалянето от Марсилия, вратарят разяснява: „ Всички печелим дружно и губим дружно. Бях доста отчаян. Срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига желаеме да се представим на равнище, това е несъмнено. “

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР