Вратарят на Левски и националния отбор на България Николай Михайлов

...
Вратарят на Левски и националния отбор на България Николай Михайлов
Коментари Харесай

Ники Михайлов: Левски ще изглежда различно напролет, няма нужната класа в националния отбор

Вратарят на Левски и националния тим на България Николай Михайлов беше специфичен посетител в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT .

33-годишният пазач разяснява настоящите тематики към мачовете на националния тим, моментната обстановка в Левски, както и за това по какъв начин е възвърнал положителната си форма.

„ Наистина, на мача с Украйна чакахме подобен напън. Разликата в класите и интензитета е огромна, няма какво да си кривим душата. Радостното е, че не допуснахме доста голове, имаше много шансове пред нашата врата. С сътрудника, който направи дебют, спасихме много положения. Трябваше да приключим годината добре и уместно. Не се получи, въпреки че имахме положителни резултати. Хикс с Италия, вкарахме гол на Украйна, недоразумението с Литва. За жал, не завършихме годината уместно откъм резултати и откъм игра “.

„ Повтарям го и до ден сегашен. Държавите към нас – Сърбия, Хърватска, Македония, като погледнете играчите къде играят и на какво равнище, тогава може да схванеш класата на самия тим. Последните години мои съотборници все по-малко излизат в чужбина, камо ли да останат в продължение на няколко години. С Манолев сме играли дербита, Бодуров, Попов. Тогава играеш като еднакъв с еднакъв. Правихме положителни резултати и бяхме покрай класиране, само че не се получи. Сега разликата е огромна и се вижда “.

„ Къса се някъде нишката и от ранна детска възраст. Рано го правиш прехода. Между 18 и 20 бяхме излезли в чужбина. Играл съм в Шампионска лига. Разликата е доста огромна. Нивото е друго. Играл съм 9-10 сезона чужбина и в 6 разнообразни страни. Тогава беше обикновено. Трябва да се работи. Съвкупност от треньори, сътрудници, доста неща са. Не е единствено това, че нашите футболисти нямат класа “.

„ За мен персонално казусът е, че може да направиш добър резултат против някой, само че нямаме неизменност, тъй като нямаме тази класа. Има капацитет, само че час по-скоро би трябвало да излязат в чужбина и да подвигат цялата класа на българския футбол и националния тим. Душан Тадич, който е мой другар, е капитан на Сърбия, само че играе в първенеца на Нидерландия. Не играе в Чукарички или някой различен тим “.

„ Треньорите, изключително в България, са с най-малка виновност за протичащото. Първо с какъв материал работиш и след това всичко друго. Когато направихме хикс с Италия беше знамение, пребихме Грузия, сериозен тим. Направихме два слаби резултата и сгъваш цирка. Това е обикновено в България. Ние сме царе на празните приказки. Има капацитет в треньорския щаб. Трябва да му се даде време да работи и да се надгражда “.

„ Винаги съм се стремял да давам оптималното за всеки тим, в който играя. Особено за Левски, ние сме дали всичко за този клуб. За страдание, не успяхме да вземе трите точки против Ботев Враца. Всеки един мач се стремим да ги вземем. Подобряваме се в отбрана, само че би трябвало да бележим голове. В началото на сезона проблемите бяха и откъм гърба, и начело. Сега стегнахме нещата в отбрана след идването на Станимир Стоилов, само че не сътворяваме положения. Ние обаче сме без подготовка, лагери, наваксвахме спортна форма, само че от януари Левски ще наподобява по друг метод с вярна подготовка и нужните хора, които управлението ще вземе “.

„ Имал съм избавени дузпи в Нидерландия. В Твенте имах избавена дузпа в ШЛ против Тотнъм. Спасих дузпа на Ван дер Ваарт. Надяваме се да продължа, само че дано да има по-малко дузпи. Правя всичко допустимо да резервирам мрежата си „ суха “.

„ Костваше ми да седна самичък със себе си. Да видя по какъв начин да продължа. Имахме сериозен диалог с господин Сираков. Уточнихме си нещата. Промених метода си на живот, треньори, диети и всичко останало. Казах си, че има 3-4-5 години. Вече се подвига възрастовата граница на вратарите “. „ Трябваше да се затягам и да влизам във форма. Всичко това за един ден. Хорската любов не ме вълнува. Не мога като професионален футболист да наподобявам таса. Г-н Сираков ми сподели точни и ясни неща в изострен звук, които съм желал да ги чуя. Беше или-или. Беше прецизен диалог за една минута в тунела на стадиона, след това имах сериозен диалог и с татко ми. Буквално за един ден взех решение за себе си. За 14-15 дни смъкнах голямо количество тегло. Това беше преди да подпиша с Левски. Имахме един ултиматум със господин Сираков. Такава беше ангажимента. Аз я съблюдавах и подписах. Надолу съм от този момент с 16 кг “.

„ Оптимално съм добре, по този начин не съм се чувствал последните 3-4 години. Във всеки трансферен прозорец, откогато съм в Левски, съм имал по една-две предложения, само че не бяха задоволително положителни, с цел да ги приема. Има диалози на разнообразни места сега. Когато му пристигна времето, ще се разбере. Имам контракт с Левски, извършвам си го. Ще седнем януари с управлението. Левски за мен е приоритет във всеки миг. Въпросът е да се разберем. Комуникацията със господин Сираков и Станимир Стоилов е ясна и бърза, за 30 секунди. Понякога със старшията се разбираме единствено с взор “.

„ Да спасим Левски и да го върнем на мястото му. Когато играех в Левски, той беше всяка година в Европа и беше чудовище. Когато ме нямаше, доста неща се случиха. Не е там, където би трябвало да бъде. А тази аудитория заслужава, тъй като в случай че не беше тя, Левски нямаше да го има. Вървим малко по малко нагоре. Има още много работа, която би трябвало да вършим. Гоним Купата и топ 6. На Левски друго не му отива с изключение на да бъде първенец, само че обстановката е такава и би трябвало да я приемем “.

„ Левски постоянно играе за победа. Има от време в точния момент съмнения. Нямаме дълга пейка, имаме млади момчета. От лятото всичко се случва в придвижване. Левски не е изцяло подготвен, не може да не клати. Гледаме да играем устойчиво, само че някои пъти, с Враца заслужавахме успеха, изпускахме си възможностите “.

„ Лошото към този момент е зад тила на Левски. Той ще си стъпи на краката, само че е належащо време. Левски ще наподобява друго през пролетта. Да вземе Купата и най-малко топ 6. За мен е действително да се случи “, съобщи Михайлов.

Какво още сподели Николай Михайлов можете да видите в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР