Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген коментира ситуацията в клуба

...
Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген коментира ситуацията в клуба
Коментари Харесай

Тер Стеген: Барселона има нужда от трофеи

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген разяснява обстановката в клуба преди подновяването на сезона. В събота Барса ще изиграе първия си мач от шест седмици и той ще е градско дерби против Еспаньол. Каталунците са на върха с задатък от две точки пред Реал Мадрид, само че в идващите три мача няма да могат да разчитат на Роберт Левандовски, който е осъден.

" Не е лесна обстановка за треньора, тъй като някои играха повече от други на Световното състезание, някои бяха в Катар до 18-и декември. В клуба обаче се оправиха чудесно и в този момент всички сме на едно равнище и можем да се концентрираме върху това, което ни следва ", показа Тер Стеген.

" Заслужаваме да сме на върха. Сега би трябвало да се борим да останем там в идващите шест месеца, с цел да стигнем до трофея. Левандовски е състезател, който прави разликата, само че аз съм спокоен, тъй като знам, че притежаваме доста качество, изключително в предни позиции. Няма да е елементарно да компенсираме отсъствието му, само че можем да се оправим ", добави той.

Попитан какви са цели на Барса до края на сезона, той отговори: " Над всичко имаме потребност от титли. В добър миг сме, имаме защо да се борим. Германецът разяснява и неуспехите на отбора в Европа последните години: " Загубите, изключително тези в Рим, Ливърпул и от Байерн оставиха горчив привкус. Направихме промени в съблекалнята, много промени, създадохме си нови привички дружно с Чави, който има ясни хрумвания. Това ни оказва помощ да се върнем там, където бяхме ".

Тер Стеген разяснява и международната купа, извоювана от Лионел Меси: " Не мисля, че има различен като Лео Меси. Той заслужава всичко това, заслужава това задоволство. За мен в никакъв случай не е имало подозрение кой е най-великият футболист в историята ".

Той приказва и за това дали има разлика, откакто Чави му беше съотборника, а в този момент е негов треньор: " Винаги е имало взаимно почитание. Сега той е треньор, само че за мен нищо не се е трансформирало. Говорим, откровени сме, винага съм го слушал и той е имал въздействие в съблекалнята ".

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР