Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието

...
Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието
Коментари Харесай

ПП и ГЕРБ влязоха в спор за очаквания държавен дълг и социални плащания

„ Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието на служебния кабинет “. Така сеобърна се Асен Василев от Политическа партия към Делян Добрев от ГЕРБ-СДС по време на второто четене на удължителния закон за бюджета.

Двамата влязоха в спор за упования държавен дълг за идващите години и за обществените заплащания. „ Заради вашето ръководство на финансите, страната я докарахте до там, че в идващите три години би трябвало да изтеглим 38 милиарда лв. нов дълг “, упрекна го Добрев.

„ Общо 3,711 милиарда от останалите 5 милиарда в действителност отиват за финансови разноски и прехрана – все пера, по които може да се краде, където стоят всичките типове публични поръчки, които знаем какъв брой кристално се организират “, сподели Василев.

„ Служебният кабинет не е опрощение за това НАПи Агенция „ Митници “ да не работят, а още по-малко да се каже – Национална агенция за приходите и " Митници " не работят, по тази причина дайте да не планираме разноски в бюджета и да планираме по-ниска приходна част - това е цялостно безсрамие “, разяснява той.

По думите му в този момент явно се „ връщаме към времената, когато не събираме налози от избрани компании, когато раздаваме пари за поръчки на други избрани компании, а обществените разноски отиват назад във фризера. “

„ Ние оставихме страната с 2 милиарда по-малко дълг.Подкрепете нарастването на минималната работна заплата и тези хора няма да минат под линията на беднотия, само че няма да го подкрепите, тъй като това е вашата политика на постната пица - вие я връщате през задната врата със съдействието на служебния кабинет “, разяснява още Василев от трубината на Народно събрание.

Припомняме, че по-ранодепутатите отхвърлиха предлагането на „ Продължаваме промяната “ за нарастване на размера на данъчните облекчения за деца до 900 лв. на дете.

Текстовете бяха подкрепени в бюджетната комисия в Народното събрание, само че при дефинитивно им гласоподаване в зала не събраха нужните гласове.

Така през 2023 година данъчните облекчения за деца и деца с увреждания ще останат на равнищата от тази година, а точно по 600 лв. за всяко дете в фамилията и по 1200 лв. за деца с увреждания.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР