Връщането на българите от чужбина не може да стане с

...
Връщането на българите от чужбина не може да стане с
Коментари Харесай

Иван Анчев: Връщането на българите от чужбина не може да стане с лозунг или призиви |

Връщането на българите от чужбина не може да стане с девиз или апел. Това сподели в избирателен дебат по Българска национална телевизия Иван Анчев, лидер на листата на Републиканци за България за 14 МИР - Перник и трети в листата на София област.

Анчев, който бе общоприет консул на България в Чикаго, имал е и мандат във Вашингтон, добави: „ Аз съм бил, неведнъж, очевидец, когато разнообразни държавници, без значение от коя политическа мощ са идвали от България и са имали среща с българската общественост, било във Вашингтон, било в Чикаго. Казват: „ Върнете се, България ви чака, вие сте важни… “. А както обичам да споделям – нито ги желаят, нито ги чакат. Защото българите в чужбина знаят по какъв начин се живее в страна с правила! Знаят по какъв начин се живее в страна, в която господства върховенството на закона, знаят по какъв начин се живее в страна, в която персоналните свободи са неотменими. Така че аз не съм сигурен, че актуалната българска политическа класа желае българите от чужбина да се върнат в България “.

По думите на Анчев би трябвало да създадем по този начин, че България да бъде задоволително привлекателно място – само че освен от чисто сантименталните подбуди. „ Забележете, всички българи имигрират на Запад или в Съединени американски щати, въобще – в западно-християнската цивилизация, в случай че мога по този начин да го обобщя “, сподели Анчев.

Затова, по думите на претендента за депутат от Републиканци за България, с цел да се върнат сънародниците ни от чужбина, страната би трябвало да бъде положена, нагледно казано, на три съществени „ кита “ – правова страна, положително обучение, постоянна стопанска система.

Иван Анчев изясни, че това е развой, който не става с апели и стратегии, само че може да се случи от самосебе си, в случай че за човек няма разлика в това по какъв начин ще бъдат обезпечени спестяванията му, по какъв начин ще бъде обезпечен неговият персонален живот, къде ще учи детето му...

„ Ние отделяме особено внимание за българите в чужбина и имаме редица начинания, които малко или доста, бяха приобщени след това и от други политически партии. Но това няма значение, значимо е да се случи “. Многомандатен изборен регион „ Чужбина “, разрешаване на българите с двойно поданство да се кандидатират за народни представители, тъй като сега те нямат такова право – това са нещата, които първоначално би трябвало да се създадат, по думите на Анчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР