Връщане на 50% от паралелките в клас без да се

...
Връщане на 50% от паралелките в клас без да се
Коментари Харесай

Връщане в клас без тест? Ето условията

Връщане на 50% от паралелките в клас без да се постанова учениците да си вършат тест два пъти седмично, в случай че такива не са доставени. Този тип ротация ще може да се ползва в общините, в които 14-дневна заболеваемост е сред 250 на 100 000. Това предлага МОН на Министерство на здравеопазването в обновените насоки за присъствено образование, които чакат утвърждение на здравното ведомство.

" Изработихме насоките за образование, които вече са обновени, за образование и деяние в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, което ще разреши да се върнат в клас без тестване всички възпитаници.

При 14-дневна заболеваемост сред 250 на 100 000  е допустимо връщане на учениците без тестване, когато липсват проби, Тогава образованието се образова за 50% от паралелките при график на ротация, който би трябвало да е утвърден от министъра на образованието и науката ”, изясни пред БНР зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Ако няма проби, в клас ще се връщат предпочитано първо децата от началния стадий, по-късно в прогимназиалния стадий – 5-и, 7-и и 12-и клас, а след това останалите възпитаници – от 8-и до 11-и клас.

Тестването ще спре, когато заболеваемостта в съответната община спадне под 250 на 100 хиляди Тогава всички ще се върнат в клас без проби.

Докато не бъдат утвърдени новите разновидности за присъствено образование без тест, остава упованието на доставката на такива и за огромните. Гайдарова изясни, че Министерство на здравеопазването би трябвало да направи публичната поръчка и по-късно да бъдат доставени в базата в Лозен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР