Враждата между най-богатите хора на планетата се разгаря. Бил Гейтс

...
Враждата между най-богатите хора на планетата се разгаря. Бил Гейтс
Коментари Харесай

Бил Гейтс закова Мъск – разкри какво мисли за него

Враждата сред най-богатите хора на планетата се разгаря. Бил Гейтс закова Илон Мъск, разкривайки обществено какво мисли за него.

Гейтс се усъмни дали актуалните цели на Илон Мъск биха го създали добър човеколюбец, като се опълчи на упоритостта на своя сътрудник милиардер да изпрати хора на Марс.
-->
В изявление за " Би Би Си ", съоснователят на Microsoft беше запитан дали счита, че Мъск ще се квалифицира като човеколюбец. Гейтс отговори, че не счита, че Мъск е подобен сега, само че това може да се промени в бъдеще, съобщи infostock.bg.

„ Неща като Tesla имат позитивно влияние, даже без да са форма на филантропия “, сподели Гейтс. „ Мисля, че някой ден той ще се причисли към ранга на филантропите, употребявайки своята досетливост “, добави той.

Той сложи под въпрос визията на милиардера за колонизиране на Марс. Начинанието на Мъск за проучване на космоса, SpaceX, харчи нападателно за галактически кораби и ракети с вярата, че един ден ще изпрати хора на алената планета.

Попитан от журналиста на " Би Би Си " Амол Раджан дали пътуването до Марс е добра приложимост на пари, Гейтс сподели: „ Не съгласно мен “. Той добави, че финансирането на създаването на ваксина е по-добро потребление на пари, в сравнение с изпращането на хора на Марс.

„ Всъщност е много скъпо да отидеш до Марс “, сподели той. „ Можете да си купите ваксини против морбили и да спасявате животи за хиляда $ на избавен живот. Това просто те стимулира. Не отивайте на Марс. "

Гейтс и Мъск постоянно са враждували през годините. През април Мъск сподели, че е попитал Гейтс дали продава Tesla на късо - с други думи, залагайки, че цената на акциите на производителя на електрически коли ще спадне.

Когато Гейтс разкри през 2020 година, че си е купил напълно електрическо Porsche Taycan, консуматор на Twitter попита: „ Чудя се за какво Бил Гейтс реши да употребява Taycan вместо Tesla. “ Мъск отговори в туит: „ Разговорите ми с Гейтс не бяха впечатляващи, почтено казано “.

Мъск също по този начин по-рано спекулира с опцията Гейтс да съкрати акциите на компанията си. Запитан за тези мнения и дали не му е бил Tesla, Гейтс сподели пред CNBC предходната година: „ Не приказвам за моите вложения, само че мисля, че той би трябвало да е доста горделив от това, което е направил. “

В изявление за " Блумбърг " през февруари 2021 година Гейтс сподели, че му се желае да е бил „ от другата страна “ на Tesla, когато го попитаха за изказванията на Мъск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР